Horoskop

scorpio

Škorpijon

  24.10. - 22.11.

Horoskop, 24.10. - 22.11.

Naj vam ne bo žal vlagati časa, energije in denarja za skupne in vredne stvari, za reševanje tistih, ki potrebujejo pomoč ali nego. Če delujete v storitveni dejavnosti, bi lahko s prikupno ustrežljivostjo in pozornostjo dosegli tisto, za kar vam gre v vašem poslanstvu: višje plačilo, napredovanje v službi ali moralno zadovoljstvo. Nekateri boste sprejemali in dajali nežno ljubezen. Preobremenjeni si vzemite čas za počitek.

Horoskop, 24.10. - 22.11.

Retrogradno gibanje Marsa v dvojčkih bo morda zaviralo vaše prvotno zamišljene aktivnosti, zato bodite pripravljeni na prilagoditve, menjavo načina in časovnice izvedbe programov, terapije, partnerjev ali ljubimca. Venera in Merkur v vašem znamenju do 16. in 17. 11. bosta na vas prenašala pristojnost za upravljanje premoženja skupnosti, za zastopanje drugih ali nemočnega družinskega člana. Morebitna selitev v nove ali prenovljene stare prostore, drugo službo, bo nato delovala optimistično na vas, da se boste z gorečim elanom lotevali projektov, ki vas bodo izpolnjevali, vam omogočali strokovni napredek ter višje prihodke.

Horoskop, 24.10. - 22.11.

Ljubezen, družabni stiki 

Do prehoda planeta spolne sle Marsa iz strelca v kozoroga 24. 1. boste na svojih poteh, lahko v družbi v tujini, še razdvojeni, nato pa se sprijaznili s pusto, ustaljeno zvezo. Družabno življenje po videopovezavah vas ne bo zadovoljevalo, primernejše bo predpraznično pomladansko zahajanje v duhovne kroge, kjer vas zanesljivo čaka Jupitrov val čustev. Planeti ljubezni, romantike, sreče in erotike bodo nakopičeni v ribah pred praznikom dela, zato bo ta čas za vas vrhunec leta števila 6. Ljubezen se bo nato samo še stopnjevala, četudi bi bili zagledani v vezano osebo. Trmasto boste vztrajali pri svojih občutjih in odločenosti med poletjem in novembrom, da si pravega partnerja izborite in zaslužite. 

Družina, otroci 

Od športnih aktivnosti na mrzlih planjavah do dvoranskih iger, šahovskih in kvartopirskih partij bo potekalo družinsko življenje v družinah, kjer starši skrbite za razvoj sivih celic in nezakrčene mišice. Sami boste najboljši zgled preganjanja lenobe z umskim in fizičnim delom, kar se bo poznalo v učnem uspehu škorpijončkov, številnih nagradah za obšolsko dejavnost pa tudi v razvitosti postavnih teles. K slednjemu bo veliko pripomoglo taborniško življenje z drugimi družinami na vrhuncu poletnih počitnic. Kritični jezik in pero si bodo brusili v šoli, snov zanj pa prejemali od odraslih. Usmerjanje ponotranjene družbene kritičnosti proti staršem ter drugim avtoritetam se bo novembra izkazalo kot neprijetno! 

Zdravje 

Slalomiranje med virusi, mikrobi in možnostmi za poškodbe pri tveganem početju, športu med količki, na visokih deloviščih, pri izpostavljenosti v prometu se vam vedno ne bo izšlo. Stroga dieta ter gibanje za boljše počutje in povečano kondicijo vas bosta varovala muk v začetku pomladi in sredi jeseni. Najbolj ranljivi boste občutili vnete mišice, živce, boleče noge, hrbtenico, stiskanje v prsih, težave pri izločanju blata, nevarnost zlomov, povečano izrabo sklepov, vse pa bi lahko blažili s prehranskimi dopolnili ter plavanjem v termalni vodi in morju. Poleti ne pretiravajte s hujšimi fizičnimi in psihičnimi obremenitvami! 

Posel, finance 

Močan vpliv Jupitra, poslovnega planeta, ki bo v ribah do 11. 5., nekoliko še novembra in decembra, bo vredno izkoristiti, če ste vsaj malo podjetni in želite izboljšati svoj položaj in status. Dokončate lahko izobrazbo, opravite diplomo, odprete podjetje (bolje, če ga po 5. 2., ko Merkur ne bo več retrograden), razširite obstoječo poslovno dejavnost, poslovne prostore, prevzamete odgovorno funkcijo, odpotujete na študijsko potovanje, svoj dobri projekt pa tudi prijavite na razpis za domača in mednarodna sredstva. Ta bi vam lahko bila odobrena do maja, tudi junija, se vam izplačevala septembra, v večji meri pa med 23. 10. in 15. 11. Denar, ki bi ga investirali do marca, bi se vam lahko obrestoval po 10. 12.   

Preverite še druga znamenja