Možnosti za uspeh si pogosto pokvarimo kar sami, največkrat s prestrogimi dietami, ki zahtevajo veliko odrekanja, in hitenjem, saj si želimo zelo hitrih rezultatov. A zmernost je pri hujšanju edino zagotovilo, da bomo pridobljeno postavo tudi obdržali, za to pa je ključno slediti nekaterim smernicam. Pa si poglejmo.

Pozabite na tehtanje in štetje kalorij! Nikar se ne obremenjujte s številkami, te niso nujno realno merilo. Nujno je prisluhniti svojemu telesu, zato je absurdno, da se odpoveste rojstnodnevni torti ali slanemu prigrizku, ko vas tako zamika … Pomembno je, da potešite brbončice in pri tem ne pretiravate s količino, popolno izogibanje ni še nikomur koristilo!

Jejte v družbi. Kdor si za obrok vzame čas, pri tem poklepeta s prijatelji ali družino in prehranjevanje nadgradi v prijeten obred, običajno je bolj kakovostno kakor tisti, ki se nasitijo pred televizijo, med hojo domov ali za pisalno mizo v službi.

Sestavite si nakupovalni seznam. Nikar ne obiskujte trgovine lačni in nikar se med trgovske police ne podajte brez seznama živil. Kupite le tisto, kar potrebujete, in se izognite privlačni embalažni in hitrim prigrizkom.

Spomladi ni izgovorov za telesno nedejavnost, vsak dan si lahko privoščite vsaj daljši sprehod v naravi, aktivnejši pa lahkoten tek, kolesarjenje ali obisk hriba. Vsaj trikrat na teden pa je treba pospešiti srčni utrip in se spotiti! Za telo lahko naredite veliko, če se odpoveste dvigalom in prevozu: hodite ali kolesarite, kjer koli in kadar koli je to mogoče.