VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA

Partner je z mano hlinil impotenco, skrivaj pa se dobival s sosedo

Počutim se zares slabo, saj sem z njim hodila na terapije in okrog zdravnikov, da bi mu pomagala pri težavi, potem pa odkrila, da me vara z drugo.
Fotografija: Moževe težave s potenco so se izkazale za navadno laž. FOTO: kudla/Shutterstock
Odpri galerijo
Moževe težave s potenco so se izkazale za navadno laž. FOTO: kudla/Shutterstock

Resnica bode v oči

Odgovarja:

lucija-mulej

Izredna profesorica in doktorica sociologije znanosti, poslovna antropologinja, svetovalka in avtorica uspešnic Skrivnost – zakaj ne deluje pri vas, OnKraj RazKritja ter Heroji, Pogovori z Erosom. Odgovarja tudi na vprašanja bralk in bralcev o odnosih v rubriki Svetovalnica.

Za brezplačen nasvet nam pišite na info@onaplus.si

Draga ga bralka. 

Verjamem, da vas je domnevna resnica o možu šokirala. Morda je bil intimen z gospo, morda ne. Prizna vam ne, sami pa ste povedali, da ste začutili med njima posebno vez.

O (ne)zvestobi kroži kar nekaj šal. Ena pravi, da »je zvestoba pomanjkanje priložnosti«, druga pa, da je »zvest tisti, ki je trikrat ločen, a obdrži isto ljubico«. Zanimivo je, da je takšnih šal o ženski nezvestobi manj, saj naj bi bile bolj zveste. Vendar sodobni čas opozarja, da tudi ženske rade posežejo onkraj meja »spodobnega«, a da so pri skokih čez plot veliko bolj spretne in pritajene. Zato nekako velja, da se njihova nezvestoba redkeje prejudicira in skladno s tem ignorira. 

A vaš primer ne kaže drugega kot to, da je vaš mož našel čustveno bližino s tretjo osebo. To je tisto, kar ženske zaboli; plehak seks še oprostijo, čustev pa ne. Morda je prav, da se z možem pričnete pogovarjati o njem, o njegovih pričakovanjih in o vama, o vajini dvojini in željah, ki jih lahko skupaj uresničujeta. Prav tako pa razmislite o sebi, kaj si v tej dobi zrelega zorenja želite. Nove vezi so vselej privlačne, grehi so sladki le od daleč in izkustvo bližine je tisto, ki definira globine med dvema povezanima dušama. Kvaliteten odnos na koncu prida tisto nezamenljivost, žal pa tudi vsi takih zavez ne želijo.

PREBERITE ŠE --> Varal me je s svojo krvno sorodnico, zdaj pa pričakuje, da mu bom odpustila

Pogosto terapevtska praksa pokaže da je moška impotenca povezana s kompleksi; psihični napori, občutki manjvrednosti ali preprosto ostali tipi nelagodja, ki se pojavijo v družbi ženske, moškega lahko zatrejo. Zato toliko mitov o »manj pametnih« dekletih, ki se bolj smejijo in izpolnjujejo želje, kar je morda le še en stereotip. Kaže pa na resnico, ki bode v oči: prijetno druženje ustvarja prijetne občutke, ki kaj hitro lahko prerastejo v nežnosti in poželenje. In po mojem mnenju morate delati na tem. Lahko počasi z izleti in s skupnim preživljanjem časa ustvarjata to bližino, priporočam pa vam tudi terapevtsko obravnavo, kjer se boste odprli drugače in morda ob pomoči tretje osebe spoznali resnico, ki se vam izmika pred pogledom.

Verjamem, da vam bo uspelo. Srečno. 

Preberite še:

V prodaji