VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA

Rad bi zaživel z ljubico, a si ne morem privoščiti ločitve od žene

Če ne bi imel ovir doma, s partnerko imava rutinski seksualni odnos, a finančne izzive, bi takoj zaživel z ljubico.
Fotografija: Za ljubico bi zapustil družino. Foto: Lipik Stock Media/shutterstock
Odpri galerijo
Za ljubico bi zapustil družino. Foto: Lipik Stock Media/shutterstock

Kaj je izziv in kaj je za vas resničnost?

Odgovarja:

lucija-mulej

Izredna profesorica in doktorica sociologije znanosti, poslovna antropologinja, svetovalka in avtorica uspešnic Skrivnost – zakaj ne deluje pri vas, OnKraj RazKritja ter Heroji, Pogovori z Erosom. Odgovarja tudi na vprašanja bralk in bralcev o odnosih v rubriki Svetovalnica.

Za brezplačen nasvet nam pišite na info@onaplus.si

Dragi bralec.

Vaša izpoved se bere kot fatamorgana, kot skupek iluzij, ki so le v vaši glavi. Partnerko imate neizmerno radi, in družino in pse, a imate poleg nje še žensko, ki vas draži in poživlja. Nočete je izgubiti, a sumite, da si je našla nekoga drugega, ker je tako privlačna.

Zdi se, da je druga ženska za vas izziv, ker vas jemlje neresno in morda o vas ve več, kot želite sprejeti. Pišete, da je na začetku vajinega razmerja želela zaživeti z vami. To je naravna želja, saj ko nekoga zares vzljubimo, ga pogrešamo in želimo ob sebi. In zlasti začetki vsake zaljubljenosti so prepolni hrepenenj in rednih stikov. Verjetno med vama niso bili možni, saj imate družino. Druga ženska se je, kot kaže, do vas ohladila, zdaj pa sprašujete za nasvet, kako obdržati obe. Partnerko in drugo žensko.

Se gospe med seboj poznata? Sta se že srečali?

Verjetno bo slej ko prej ena ali druga odnehala. Verjetno druga ženska, saj je vam vaše zasebno udobje vredno več kot resničnost. Dejstvo je, da ste neiskreni do obeh žensk, zrela in izpolnjena stabilna osebnost pa takega odnosa ne bo dolgo tolerirala.

Če pa ste v tem trikotniku vsi trije poškodovani in nestabilni, vam morda ta igra ustreza in jo boste igrali še leta, zanikajoč vsa očitna dejstva. Vselej pa velja, da resnično poglobljeno in predano partnerstvo ne tolerira tretjih oseb; v resničnem odnosu prostora za ljubimce in ljubice ni.

Svetujem vam pogovor pri strokovnjaku. Prav je, da si razjasnite, kaj si zares želite od življenja. In tudi, kaj si želita vaši dve ženski, ki z vami živita, vsaka na svoji frekvenci. Srečno!

Preberite še:

V prodaji

Ne spreglejte