VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA

Poročil se je z drugo, bil moj ljubimec in se vrnil k ženi, a me hoče nazaj, odkar imam novega

Razšla sva se, ker sem želela, da se loči in odloči zame. Pa se ni. Zdaj, ko sem sama srečala drugega, pa se je ponovno vrnil k meni.
Fotografija: Srce me vleče na stara pota z bivšim, glava pa kriči, naj se zbudim. FOTO: Kiselev Andrey Valerevich/Shutterstock
Odpri galerijo
Srce me vleče na stara pota z bivšim, glava pa kriči, naj se zbudim. FOTO: Kiselev Andrey Valerevich/Shutterstock

Strast in zrelo (po) želenje

Odgovarja:

lucija-mulej

Izredna profesorica in doktorica sociologije znanosti, poslovna antropologinja, svetovalka in avtorica uspešnic Skrivnost – zakaj ne deluje pri vas, OnKraj RazKritja ter Heroji, Pogovori z Erosom. Odgovarja tudi na vprašanja bralk in bralcev o odnosih v rubriki Svetovalnica.

Za brezplačen nasvet nam pišite na info@onaplus.si

Draga ga bralka.

Opisali ste situacijo, ki je dokaj pogosta. Ljudje živijo v več svetovih, torej en svet je za zunanje opazovalce, drugi pa tisti resnični, z manj blišča in z več resničnimi problemi. Vaša situacija je jasna: imate razmerje s človekom, ki se za vas ni odločil. Odločil se je zase. Ne za vas ne za partnerko, pač pa zase. Žal je egoizem med pari vse pogostejši. In ta ugotovitev velja za oba spola. 

Torej, privlači vas ljubezen iz preteklosti; morda zato, ker ni bila uresničena in nekje globoko v sebi še vedno upate, da vas bo ta moški izbral. In zakaj vas ni? Po sredi verjetno ni ljubezen, pač pa utečena realnost in udobje, v katerem biva. Namreč, prikladno je ob sebi imeti partnerko, ki razume. In ljubico, ki ga razvedri. A plehka strast vselej premine in v času med dvema, ki se spoštujeta, dozori uravnoteženo poželenje. 

Pri sebi se morate odločiti, kaj želite. S kom in kako želite bivati naprej. Da ste vselej nekje zlata rezerva, verjetno ni idealna opcija za vas. Pišete, da vas je življenje presenetilo in vam naklonilo novo ljubezen. Novo potencialno možnost drugačnega razmerja. Seveda ste še v precepu, ker ste vajeni preteklih relacij in odnosov. In če se navadite na temo, vas na soncu bolijo oči in se kar ne morete navaditi na svetlobo.

Torej, vzemite si čas za novega človeka, nov odnos in spoštovanje, ki vam pripada. Vse se bo uredilo in postavilo na svoja mesta. Predvsem pa se boste pozdravili odnosa, ki je bil vedno polovičen. Verjamem, da vam bo uspelo. Srečno!

Preberite še:

V prodaji

Ne spreglejte