VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA

Že 30 let ljubim moškega, ki me je že večkrat zapustil in se vrnil k meni

S partnerjem sva oba že v zrelih letih, srečujeva se že skoraj celo življenje s prekinitvami. Vse je kot začaran krog.
Fotografija: Najino razmerje ima veliko vzponov in padcev. FOTO: Superstock 2018/shutterstock
Odpri galerijo
Najino razmerje ima veliko vzponov in padcev. FOTO: Superstock 2018/shutterstock

Divja strast uniči milino

Odgovarja:

lucija-mulej

Izredna profesorica in doktorica sociologije znanosti, poslovna antropologinja, svetovalka in avtorica uspešnic Skrivnost – zakaj ne deluje pri vas, OnKraj RazKritja ter Heroji, Pogovori z Erosom. Odgovarja tudi na vprašanja bralk in bralcev o odnosih v rubriki Svetovalnica.

Za brezplačen nasvet nam pišite na info@onaplus.si

Draga ga bralka.

Odnosov in razmerij je toliko, kot je ljudi. In vsak par ima svoje specifične navade, potrebe in aspiracije. Kot kaže, vajin odnos napaja seksualna energija, strast, ki se v teh letih ni dvignila na višji nivo ljubezni.

In kot pišete, se v vseh ponovitvah odnosa ni nič spremenilo? Vse ostaja isto? Vi hrepenite, on prihaja in odhaja. V teh letih bi verjetno morala oba prepoznati rušilne vzorce in ozavestiti, kaj se vama dogaja.

Zlasti vam. S takšnim moškim ste pravzaprav sami. Imate lahko z njim globok pogovor, stik in milino bližine, ki napaja? In s tem zdravi?

Zavedati se morate, da smo ljudje povezani tudi energijsko, in da nas določeni odnosi življenjsko izčrpavajo, kar lahko privede v izgorelost in bolezen. Žal strokovnjaki večkrat opažamo, da ljudje za ljubezen prosijo in moledujejo. In še več, pripravljeni so pristati na zares slabe pogoje. A bistvo dobrega razmerja je balans dajanja in prejemanja. Ravnovesje dotikov, poljubov, nežnosti, skrbnosti in gradilne retorike ter dejanj, ki osrečujejo oba. V odnosu, kot ste ga opisali, oba prejemata malo. Vi pa še najmanj.

Morda je ta moški fantom vaše domišljije, saj ga nikoli zares nimate ob sebi. In vprašanje je, če je sploh možen dati kaj več?

Zavedajte se, da lahko iz moke, jajc in kvasa spečete le kruh, ne pripravite pa sočnih solat. Bistvo so sestavine življenja in kvalitete, ki jih vsak od nas nosi, neguje in ohranja v sebi. Brez dvoma si zaslužite sonce, a to morate sami ugotoviti. Vabljeni na razgovor k strokovnjakom, ki vam bo na tej poti pomagal. Srečno!

Preberite še:

V prodaji

Ne spreglejte