VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA

Moževa odsotnost me je privedla do sramotnega ravnanja

Sprašujem se, zakaj sva se poročila, v vseh teh letih nisva imela enega dobrega seksa.
Fotografija: Počutila sem se osamljeno in nepotešeno in stopila sem v stik z bivšim. FOTO: Maridav/shutterstock
Odpri galerijo
Počutila sem se osamljeno in nepotešeno in stopila sem v stik z bivšim. FOTO: Maridav/shutterstock

Pustite, kar je bilo, in se ozrite v prihodnost

Odgovarja:

samo-babuder

Psihoanalitični psihoterapevt.

Za brezplačen nasvet nam pišite na info@onaplus.si

Občutek osamljenosti in zapuščenosti v partnerski zvezi doživi zagotovo veliko žensk in moških, kadar se okoliščine spletejo tako ali podobno, kot so se pri vas. Če takšne razmere vztrajajo dlje, začne partner v odnosu iskati način, kako bi jih spremenil. Poti do spremembe je veliko, katero izberemo, pa je najbolj odvisno od naše aktivnosti, razsodnosti in iznajdljivosti.

Bili ste v težkem položaju in za podporo ste se obrnili k možu. Toda ker ste pri njem doživeli neustrezen odziv, ste začeli pomoč iskati drugje. K temu je verjetno vplivalo tudi dejstvo, da z vajinim partnerskim življenjem niste bili zadovoljni. Med iskanjem oseb, ki bi se jim lahko potožili, ste na facebooku naleteli na nekdanjega fanta. Čutili ste se osamljeno in nepotešeno in nadejali ste se, da boste pri njem našli pozornost in razumevanje. Prvi trenutek seveda niste pomislili, da bi šli z njim v posteljo – ste poročeni in iz povedanega je razbrati, da je za vas zvestoba pomembna vrednota. Dlje ko sta si dopisovala, bolj ste se navezovali nanj. Pri tem vas je on s svojim flirtanjem spodbujal. Ko pa sta se začela dogovarjati o konkretnih dejanjih, se je zalomilo.

Zdaj ste spet na začetku, s svojo bolečino in osamljenostjo, ki se jima je pridružil še občutek sramu. Zadnjega poskušajte čim prej pozabiti, saj ste bili žrtev okoliščin. Zato vam tudi odsvetujem, da možu poveste, kaj se je dogajalo v njegovi odsotnosti. Ker pa naj bi partnerji storili vse, kar je v njihovih močeh, da rešijo svojo zvezo in v njej dosežejo srečo in zadovoljstvo, vam svetujem, da poiščete načine, kako boste to uresničili.

Prvi korak je vsekakor pogovor. Da bo mož sam od sebe spremenil način komunikacije med vama, je malo verjetno, zato razmislite, kako boste vi spremenili svoj pristop, da vas bo zaslišal. Razmislite tudi, kaj še lahko storite, da bi v vajino spolno življenje vnesli več žara. Zadovoljna spolnost je namreč temelj uspešne zveze. Pomislite še, kaj vama je obema všeč: morda obisk kakšne predstave, zabavnega dogodka ali druge prostočasne dejavnosti, in povabite moža.

Če ste vse to že poskusili, potem vam svetujem še, da se oglasite v svetovalnici za pare. Ker ste napisali, da nimate ljudi, ki bi se jim lahko zaupali, vam svetujem tudi, da pokličete na eno izmed telefonskih številk, ki pomagajo v takšnih primerih. Priporočam vam številko 116 123, ki je vedno dosegljiva, pa še zastonj je in anonimnost vam je zagotovljena. Srečno!

Preberite še:

V prodaji

Ne spreglejte