ISKALI STE:

“ antioksidant”

Redkvice: Superhrana, ki razkužuje prebavila in dihala

Hitro rastoče in nezahtevne redkvice lahko vsakdo posadi v svojem vrtu, ne samo da so lepe in slastne, tudi izredno zdrave so, saj čistijo naše telo.

Nutricionistka svetuje: Zakaj sploh potrebujemo antioksidante

Jelena Dimitrijević, certificirana nutricionistka in holistična svetovalka za zdravo življenje, o tem, zakaj moramo biti preskrbljeni z antioksidanti.

11 malic naših babic, ki bi jih še vedno morali uživati

Že našim babicam in dedkom je bilo jasno, da potrebujemo antioksidante. Čeprav jih niso tako poimenovali, so bili njihove malice veliko bolj zdrave kot danes.

Veste, v katerih živilih najdemo antioksidante?

Najboljša preventiva proti boleznim je uživanje veliko sadja, zelenjave in polnozrnatih izdelkov. Ta živila namreč poleg snovi za podporo celične zgradbe in izboljševanje medcel...

Mavrični antioksidanti v kuhinji

S pazljivo izbiro živil lahko prav vsakemu obroku, od zajtrka do večerje, dodamo večjo ali manjšo količino antioksidantov. Ključ do zdrave prehrane je že od nekdaj raznovrstnost...

En paradižnik na dan ...

Izvira iz Južne, Srednje in tudi z juga Severne Amerike in je zelo soroden čiliju, tobaku, jajčevcu in krompirju. Tudi pri nas je nepogrešljiv predvsem na poletnem jedilniku, ko...

Lahkotni občutek sitosti z lubenico

Eden najbolj sočnih in osvežilnih sadežev poletja, ki odlično pogasi žejo. Lubenica je sestavljena iz kar 92 odstotkov vode, a je preostalih osem odstotkov zelo bogatih z likope...

Praženi šparglji s pršutom, hrustljavimi jajčki in holandsko omako

Že kar nekaj časa lahko na tržnici kupimo sveže šparglje ali beluše, sezona je na vrhuncu, tako da si izdatno privoščite ta naravni antioksidant. Ne bo prav dolgo trajal. Seveda...

Čisti kri in krepi srce

Pomlad je zdaj že povsem zares potrkala na vrata, kmalu nas bo dobesedno zasula z dobrotami, ki nam bodo pomagale do boljšega počutja. Med njimi je tudi mlada čebula, ki je bo v...

Primite za zeleno-rdeči ščit

Vidimo, kaj se zgodi s koščkom banane ali jabolka na sobni temperaturi. Potemni, po zaužitju pa nam lahko celo škodi. Podobno se dogaja v telesu, ko jemo postano hrano brez svež...

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE