NENAVADNI HOTELI

Edinstveni evropski hoteli, ki navdušujejo turiste z vsega sveta (FOTO)

Nekateri hoteli so zaradi svojega izgleda tako posebni, da predstavljajo pravo pašo za oči, nočitev v njih pa je lahko za obiskovalce pravo doživetje.
Fotografija: Treehotel, Švedska, foto: O.c Ritz/Shutterstock
Odpri galerijo
Treehotel, Švedska, foto: O.c Ritz/Shutterstock

Ena prvih stvari, ki jih moramo narediti, preden se odpravimo na potovanje, je rezervacija prenočišča na izbrani lokaciji. Izkušnja s slednjo lahko v veliki meri vpliva na splošno zadovoljstvo z oddihom. Nekateri dajejo pri izbiri le-tega na prvo mesto čim nižjo ceno bivanja, drugi pa iščejo udobje in čim višji nivo storitve. Vodstvo spodaj navedenih hotelov se je odločilo, da bo svojim gostom ponudilo še nekaj več – edinstvenost nastanitve, s čimer so dokazali, da je lahko bivanje v hotelu že samo po sebi nepozabna dogodivščina.

Icehotel, Švedska

Icehotel je, kot že ime pove, čisto pravi hotel iz ledu. Gre za švedsko znamenitost, ki jo vsako leto obiščejo turisti od vsepovsod. Prvič je bil izdelan leta 1989, od takrat naprej pa ga vsako sezono znova postavijo.

Običajno obratuje med decembrom in aprilom, ko je dovolj hladno, da led lahko obstane. Gradnja se začne že oktobra, ko sem pridejo umetniki z vsega sveta in iz 500 ton ledu oblikujejo stavbo in edinstvene hotelske sobe.

Gostje lahko izbirajo med standardnimi sobami in nekoliko bolj umetniško navdahnjenimi apartmaji. Tisti, ki se odločijo prespati v ledenih sobah, se morajo toplo obleči, saj je tukajšnja temperatura približno -5 stopinj Celzija. Sicer pa se da prespati tudi v toplih sobah, ki so na voljo v predelu Icehotel 365. Slednji je za razliko od hotela iz pravega ledu odprt vse leto.

Treehotel, Švedska

Švedi se lahko pohvalijo še z eno edinstveno nastanitvijo. Ob vasi Harads, v visokem borovem gozdu, so namreč postavljene številne hiške na drevesih, v katerih si lahko izpolnite otroške sanje, hkrati pa uživate v razgledu na izjemno naravno okolje.

Hišice se ponašajo z vrhunskim dizajnom in rabo okolju prijaznih materialov. Mirno okolje nudi obilo možnosti za povezovanje z naravo.

Hišice v krošnjah dreves so oblikovali različni arhitekti, zato ima vsaka svoj edinstveni slog in posebnosti. Izbirate lahko med hišico v obliki neznanega letečega predmeta, ptičjega gnezda, kabine in drugimi.

Attrap’RÊves, Francija

Mogoče ste si že kdaj zaželeli noč preživeti v naravi pod milim nebom, pri čemer bi lahko celo noč opazovali zvezde, potem pa so vas odvrnile nevarnosti in nevšečnosti, ki bi jih nočitev na prostem lahko prinesla s sabo.

Na francoskem podeželju, v idiličnem provansalskem okolju Allaunch, gostom ponujajo pet prozornih mehurčkastih kupol, v katerih lahko prespite in na udoben način izkusite pristno povezanost z naravo. V sklopu ponudbe je na voljo tudi masažna kad na prostem.

Nhow Berlin, Nemčija

V Berlinu so zasnovali edinstven hotel, ki je posvečen glasbi in umetnosti. Za njegovo izjemno podobo je poskrbel priznani arhitekt Karim Rashid. Šlo naj bi za prvi glasbeni hotel v Evropi. Nahaja se na bregovih reke Spree in gostom ponuja mešanico glasbe, luksuznega dizajna in elegance.

V hotelu je urejenih več kot 300 sob različnih kategorij; vsako zaznamujeta edinstvena notranja oprema in barvni razpored. V hotelu se odvijajo tudi ekskluzivni koncerti in klubski dogodki. Gostom sta na voljo dva profesionalna snemalna studia, v sobo pa si je možno naročiti kitaro.

Hotel Ještěd, Češka

Na vrhu 1012 metrov visoke češke gore Ještěd stoji stolp, ki je bil po načrtu arhitekta K. Hubacka kot edinstvena mojstrovina zgrajen v 60. letih prejšnjega stoletja. Ta je zanj prejel nagrado mednarodne zveze arhitektov. Stolp je od leta 1973 dalje odprt za javnost, v njem pa so uredili restavracijo in hotel.

Impresivna stavba s podolgovatimi okni marsikoga spominja na vesoljsko ladjo. V zgornjih nadstropjih sta antena in oddajna oprema, v spodnjem delu pa so urejene sobe za goste in restavracija. Bivanje v tem hotelu ponuja izjemen razgled na okolico.

Hotel Marqués de Riscal, Španija

Hotel Marqués de Riscal združuje vinsko tradicijo z avantgardnim dizajnom, razkošjem in napredno tehnologijo 21. stoletja. Zasnoval ga je Frank O. Gehry, eden najboljših arhitektov na svetu.

Lociran je med vinogradi in srednjeveškim mestom Elciego, izstopa po svojih spektakularnih oblikah, svoja vrata pa je odprl leta 2006.

V njem je urejenih 61 luksuzno opremljenih sob, gostom pa so skladno s tematiko hotela na voljo nekatere wellness terapije z vinom. VIP salon predstavlja odlično razgledno točko.

Inntel Hotel Amsterdam, Nizozemska

Ta hotel s štirimi zvezdicami, ki je zgolj nekaj minut oddaljen od glavne postaje v Amsterdamu, je zaradi svojega edinstvenega videza opazen že od daleč.

Na prvi pogled se zdi, kot da fasada sploh ni realna, ampak je nekakšen trik. Gre namreč za nekakšen skupek različnih tradicionalnih hiš, ki so značilne za regijo Zaan.

Izgradnja hotela je stala približno 15 milijonov evrov. Slednji ima 12 nadstropij, za veliko sob pa je videti, kot bi šlo za samostojne hiše.

Tudi notranjost sob ne razočara, saj s tradicionalnimi izdelki in tradicionalno obrtjo odraža bogato zgodovino tega območja. V sklopu hotela so na voljo tudi wellness z bazenom, bar in restavracija.

Vliegtuigsuite Teuge, Nizozemska

Letalo, ki je bilo izdelano leta 1960 in ga je uporabljala vzhodnonemška letalska družba, je včasih lahko sprejelo 120 potnikov in štiričlansko posadko, danes pa je v njegovi notranjosti urejen luksuzen apartma za dve osebi. Gostom so na voljo tudi infrardeča savna, prha in masažna kad.

Zagotovo gre pri nočitvi na letalu, preurejenem v apartma, za izkušnjo, ki je ni mogoče pozabiti.

Ashford Castle, Irska

Na Irskem je možno prenočiti v razkošnem gradu s pravljičnimi stolpi, ki je bil zgrajen pred 800 leti. Stoji na obali jezera Lough Corrib, v sklopu 350 hektarjev velikega posestva, ki je obdano z gozdom.

Sobe in apartmaji so individualno zasnovani in izžarevajo kraljevsko veličino, gostje pa so navdušeni tudi nad slikovito okolico. Notranjost gradu zaznamujejo bogato okrašeni visoki stropi, velika okna in edinstvene arhitekturne značilnosti.

Preberite še:

V prodaji

Ne spreglejte