TISTA NOČ

Glasujte za najboljšo Onino zgodbo 2023 in osvojite nagrado

Preberite si vseh deset finalistk za Onino zgodbo 2023 in nato glasujete za tisto, ki je v vas pustila najmočnejši vtis.
Fotografija: Pomagajte nam izbrati zmagovalno Onino zgodbo o usodnih odločitvah, ki vas je najbolj presunila. Foto: Moulin Rouge 2001/Press Release
Odpri galerijo
Pomagajte nam izbrati zmagovalno Onino zgodbo o usodnih odločitvah, ki vas je najbolj presunila. Foto: Moulin Rouge 2001/Press Release

Tista noč

To je naslov letošnjega literarnega natečaja za Onino zgodbo 2023. Dovolj intriganten, da smo na naš naslov prejeli zanimiva, raznolika, a tudi pretresljiva literarna dela.

Tričlanska komisija v sestavi Valentina Smej Novak, Klavdija Miko in Sabina Obolnar je prebrala vseh prispelih 75 zgodb.

Z gotovostjo lahko rečemo, da so letošnje zelo drugačne od dosedanjih. Presunljive, morda za koga tudi trpke, a nedvoumno osebnoizpovedne. Zgodbe ste na literarni natečaj poslali anonimno (kot je bilo zapisano v razpisnih pogojih), podpisane so s šifro avtorice ali avtorja. Niso lektorirane, popravili smo le najbolj osnovne slovnične napake. 

Izmed vseh zgodb smo izbrali deset finalistk in finalistov, ki jih lahko preberete TUKAJ, nato pa najboljši po vašem okusu oddate svoj glas najkasneje do ponedeljka, 21. avgusta 2023, na TEJ POVEZAVI.

Nagrade

Avtorico ali avtorja najboljšega literarnega prispevka bomo s polnim imenom razglasili v prvi polovici septembra 2023 ter podarili tradicionalno Onino pero in denarno nagrado v višini 500 evrov bruto

Pet bralk in bralcev, ki boste glasovali za zmagovalno zgodbo, pa bo prejelo bon Zlatarne Celje v vrednosti 40 evrov.

Preberite še:

V prodaji

Ne spreglejte