10 Drew Barrymore

Pričnimo od spodaj navzgor, deseta najbogatejša igralka je pričela igrati že kot otrok in od legendarne vloge v E. T. vesoljčku leta 1982 nastopila v številnih filmih in televizijskih nadaljevankah. Drew Barrymore, ki ji je igralstvo prineslo že kopico lepih nagrad, pa se ne posveča le tej umetnosti, dejavna je tudi v svetu mode in lepote. Svoj obraz je tako že večkrat posodila kozmetičnim in modnim hišam, leta 2013 pa ustanovila tudi svojo znamko ličil Flower, ki sedaj vključuje tudi dišave in sončna očala. Leta 2017 je predstavila še svojo kolekcijo oblačil z imenom Dear Drew, spisala pa je tudi že dve knjigi spominov. Dobičkonosne dejavnosti so ji doslej dobro služile in trenutno je njeno premoženje ocenjeno na 125 milijonov ameriških dolarjev. 

9 Jennifer Lawrence

Oskarjevka ima pri 28 letih za seboj že veliko največjih filmskih uspehov. Pohvali se lahko z oskarjem za glavno vlogo (film Za dežjem posije sonce, 2012) in številnimi drugimi vlogami, ki so navdušile kritike. Upodobila je tudi glavno junakinjo v znanstvenofantastični trilogiji Igre lakote, kar je v Hollywoodu recept za masten zaslužek, in trenutno njeno premoženje znaša 130 milijonov ameriških dolarjev. 

8 Scarlett Johansson

Igralka se je že velikokrat uvrstila na Forbesovo lestvico najbolje plačanih igralcev, a presenetljivo ne kraljuje na seznamu najbogatejših igralk tega sveta. Osmo mesto vseeno ni zanemarljivo, tako kot Jennifer Lawrence pa tudi Scarlett Johansson dobro ve, da se veliko denarja zasluži prav v znanstvenofantastičnih franšizah. Marvelovi Maščevalci so ji prinesli veliko kruha, ko je stopila v čevlje njihove superjunakinje Črne vdove, pa si je zagotovila delo za kar devet celovečercev (zadnji, ki nosi ime junakinje je še v nastajanju). Premoženje Scarlett je trenutno ocenjeno na 140 milijonov ameriških dolarjev. 

7 Angelina Jolie

Angelina Jolie zadnja leta igralstva ne postavlja več na prvo mesto, a prav slava in denar, ki so ji ju prinesle njene pretekle vloge (Nore in svobodne, Lara Croft: Tomb Raider, Gospod in gospa Smith, Turist, Zlohotnica) sta ji omogočili, da najde drugačno poslanstvo v svetu. Pomoč ljudem v stiski, predvsem prebivalcem držav tretjega sveta je njena mana, zato dobrodelnosti in svojim otrokom posveča vsak svoj prosti trenutek. K sreči tudi ločitev od enega najbolj zaželenih samcev Hollywooda Brada Pitta ni zamajala njenega bogastva, trenutno ima v lasti 160 milijonov ameriških dolarjev. 

6 Miley Cyrus

Ni naključje, da je najstniška zvezdnica, ki jo je v orbito slavnih izstrelila ena izmed najmočnejših blagovnih znamk na svetu Disney, trenutno ena izmed najbogatejših igralk na svetu. Pridnemu liku Hannah Montane se je kmalu uprla s provokativno glasbeno kariero, a filmske industrije ni povsem zapustila. Na snemanju romantične drame priljubljenega pisca Nicholasa Sparksa (avtor Beležnice) Poslednja pesem (2010) je spoznala celo svojega bodočega moža Liama Hemswortha, s katerim sta se na skrivni poroki vzela lanskega decembra in tako združila filmsko premoženje. Njeni karieri gotovo ni škodilo, da je hči zvezdnika country glasbe Billyja Raya Cyrusa in da je njena krstna botra legendarna Dolly Parton, a trenutno bogastvo, ki ga premore Miley, je samo njeno, in znaša 160 milijonov ameriških dolarjev. 

5 Julia Roberts  

Na sredini lestvice nam končno pridejo nasproti tudi ikone filmskega platna. Julia Roberts s svojimi prvimi legendarnimi vlogami še vedno služi denarce. Le kdo bi si mislil, da bo igralka, ki sprejme vlogo prostitutke v romantični komediji, danes ena najbolj slavnih in najbolj bogatih na svetu. Čedno dekle tako še vedno ostaja eden izmed najbolj priljubljenih filmov tega žanra, Robertsovi pa je prinesel na pot še številna pomembna sodelovanja (Notting Hill, Pobegla nevesta, Moj bivši se poroči, Nasmeh Mona Lise, Jej, moli, ljubi). Igralka, ki v Hollywoodu ostaja znana kot poosebljenje lepote, revija People ji je laskavi naziv najlepše ženske na svetu podelila kar petkrat, ima pod palcem premoženje v vrednosti 200 milijonov ameriških dolarjev. 

4 Sandra Bullock

Sandra Bullock je še ena hollywoodska zvezdnica, ki je igrati začela v ranem otroštvu (imela je komaj pet let). Pravo slavo ji je prinesla akcijska kriminalka Hitrost (1994) in od takrat je šla njena kariera, pa tudi zaslužki, samo še navzgor. Igralka uspešno žonglira z različnimi filmskimi žanri, od romantičnih komedij (Lepotica pod krinko, Dva tedna za ljubezen in Snubitev) in grozljivk (Bird Box), do znanstvene fantastike (Gravitacija) in dram (Romanca ob jezeru), za film posnet po resnični zgodbi Zgodba o prvaku pa si je prislužila tudi oskarja. Danes ima v lasti premoženje v vrednosti 200 milijonov ameriških dolarjev. 

3 Julia Louis-Dreyfus 

Zvezdnica kultne serije Seinfeld drži rekord, saj je za svoje delo prejela največ nagrad Emmy v Hollywoodu (ima jih kar devet). Televizija je njena velika prijateljica, saj je uspeh po Seinfeldu tam nadaljevala še v humoristični oddaji SNL (Saturday Night Live) in seriji Podpredsednica. Julia Louis-Dreyfus k sreči nikoli ni poznala revščine, rodila se je namreč v bogato družino, njen pokojni oče Gerard Louis-Dreyfus je bil uspešen poslovnež in potomec ustanovitelja kmetijskega konglomerata Louis Dreyfus Group. Pred leti je po smrti očeta njeno premoženje znašalo kar 3 milijarde ameriških dolarjev, trenutno pa je ocenjeno le še na 200 milijonov. 

2 Jennifer Aniston 

Ob priljubljenosti, ki jo v Hollywoodu uživa Jennifer Aniston, ni nikakršno presenečenje, da je zvezdnica trenutno druga najbogatejša igralka na svetu. Njena vloga Rachel Green iz serije Prijatelji, še dolgo ne bo šla v pozabo, če se resnično kmalu obeta nadaljevanje nanizanke, pa ji bo to prineslo še toliko več denarja, na vrhuncu predvajanja serije je namreč za vsako epizodo prejela milijon ameriških dolarjev honorarja. Jennifer Aniston je tako tudi dokaz, da lahko z vlogami v romantičnih komedijah hollywoodska igralka zasluži veliko. Čeprav je v svoji karieri zaigrala tudi v bolj resnih žanrih (Usodna prevara, Pridna punca in Cake), so prav komedije njena specialiteta. Trenutno ima pod palcem 240 milijonov ameriških dolarjev.  

1 Jessica Alba 

Veliko presenečenje za filmske poznavalce pa je zmagovalka tega seznama Jessica Alba. Le malokdo bi pomislil, da je zvezdnica, ki je sicer pred leti osvojila srca moških gledalcev v akcijah in kriminalkah kot so Mesto greha, Mačeta in Fantastični štirje, zaslužila dovolj denarja, da prekaša težkokategornice Hollywooda, a dodajte v enačbo še uspešne romantične komedije (Valentinovo, Predzakonske zdrahe in Njuna družina) ter Albino poslovno žilico in dobili boste zlate cekine. Prav blagovna znamka The Honest Company, ki jo je igralka soustanovila leta 2012 in ponuja izdelke za dom ter dojenčke po načelih pravične trgovine, je Albi prinesla tako velik uspeh in danes njeno premoženje znaša kar 350 milijonov ameriških dolarjev. 


Preberite še: Pogovor z Urško Šefman, direktorico slaščičarne Zvezda