Žal to še ne pomeni, da prihaja nadaljevanje priljubljene filmske klasike, je pa v svetu zabavne industrije postalo vedno bolj aktualno, da se ob jubilejih presežkov, na kupu zbere zvezdnike, ki so zasijali v nepozabnih filmskih projektih (pred časom smo tako videli združeno ekipo najstniške serije Simpatije, ki je lani praznovala 20. obletnico). 
Tudi tokratno zvezdniško snidenje je nastalo na pobudo ameriške revije Entertainment Weekly, gledalcem pa ponuja zanimiv pogled na junake in kako so se spremenili v zadnjih 22 letih. Še vedno so dobri prijatelji, odnosi, ki so se med njimi razvili prav med snemanjem filmske uspešnice, ostajajo, le spletke na platnu so bile zaigrane. Romantična komedija, ki je luč sveta ugledala 1997, jih je izstrelila med zvezde in jim nadela status najbolj zaželenih igralcev v Hollywoodu (Julia Roberts se je sicer dokazala že leta 1990 v kultnem Čednem dekletu). Poleg glasbenih vložkov, ki so zaznamovali film in še danes veljajo za nadvse posrečene trenutke na filmskem platnu (Cameron Diaz je po 22 letih priznala, da ji je prizor, v katerem »fuša« na karaokah, povzročil prave travme), pa je gledalce najbolj prepričal konec filma. 

Filmski studio je želel srečen konec

Za razliko od pocukranih hollywoodskih različic, kjer junakinjo na koncu vedno reši princ na belem konju, namreč Julianne (Roberts) nazadnje ne dobi tistega, za kar se je celo uro in pol trudila. Njen najboljši prijatelj Michael (Mulroney) je resnično srečen z novo izbranko in vse njene sabotaže, da bi zaljubljenca razšla, se izkažejo za neučinkovite ob moči prave ljubezni. Julianne tako na koncu ostane sama, no ne povsem. Na poroki jo na plesišče odpelje njen prijatelj in založnik George (Everett), ki ji je ves film stal ob strani kot luč razuma. A ustvarjalci filma sprva niso posneli takšnega konca. Filmski studio je bil namreč prepričan, da morajo slediti ustaljenim receptom romantičnih komedij, in tako so zavrnjeni ženski, ki se na poroki svoje nesojene ljubezni utaplja v žalosti, pripeljali novega frajerja (zaigral ga je John Corbett, vsem dobro znani izbranec Aidan junakinje Carrie iz Sexa v mestu). 


Johna Corbetta, ki reši Julio Roberts, so na koncu izrezali iz filma.


Preden je film doživel premiero, so končni rezultat seveda pokazali testnemu občinstvu, ki jim tako neverjeten pravljični konec nikakor ni bil po godu. Še dobro, da so se v tistem trenutku ustvarjalci odločili upoštevati njihove reakcije in filmsko zgodbo končati na nasproten način. Od tedaj je vse ostalo zgodovina. Legendarni stavek: »Morda ne bo poroke, morda ne bo seksa, ampak pri Bogu, bomo pa plesali,« ki ga z angleškim naglasom izgovori Everett pa je postal kultna fraza, ki nas opominja, da obstaja v življenju nešteto oblik ljubezni in da ni le en recept za srečo (poroka in seks) pravi.