Natanko pred letom dni je odšla, velika ženska, ki je vse do zadnjega trenutka svojega življenja delala za dobro javnega zdravja. Mojca Senčar je diagnozo rak dojk izkusila na lastni koži, a to jo je le še ohrabrilo, da je preventivi, odkrivanju in zdravljenju te bolezni posvetila vso svojo energijo. Za pomembno delo, ki ga je opravljala kot predsednica Združenja Europa Donna Slovenija, smo ji hvaležne vse Slovenke, saj danes vemo bolje in smo v bitki s to zahrbtno boleznijo opremljene z več znanja kot nekoč. 

Ob prvi obletnici smrti zdravnice se Mojce Senčar spominjajo tudi v Združenju, kjer so zapisali, da pogrešajo »toplo žensko, ki je vedno priskočila na pomoč bolnicam in njihovim svojcem, jim vlivala upanje in pomagala pri odločitvah, povezanih z boleznijo in zdravljenjem«.  
Življenja in dela Mojce Senčar se spominjamo tudi na uredništvu One, saj je zdravnica z nami aktivno sodelovala že od samega začetka in bralke navdihovala v številnih intervjujih in prispevkih o zdravju. 

Preberite, kaj nam je zaupala v enem izmed zadnjih pogovorov za revijo, zakaj smo jo leta 2018 uvrstile na Onino lestvico najvplivnejših Slovenk Ona 365 in spominski zapis ob njeni smrti.