Največ energije ji trenutno jemlje premagovanje novega zagona bolezni, največ energije pa daje delo v Europi Donni. Glasnica zdravja in vztrajna zagovornica zdravega življenjskega sloga, sejalka veselja do življenja in večna optimistka nam je tokrat zaupala, kako si vzame čas zase, čeprav so v njenih mislih stalno z njo njeni – otroka, osem vnukov in dva pravnika. Vedno znova pove, da je vsak njen dan v življenju velik dar. Nagovarja nas, naj razumemo to dragocenost, in živimo s skrbjo in odgovornostjo do sebe in drugih. Naj živimo polno in se veselimo tega enkratnega življenja, naj se imamo radi in naj bomo spoštljivi in sočutni do drugih. 

Kdaj si (lahko) vzamete čas samo zase?

Vsi imamo vedno premalo časa, zato si mora vsak človek postaviti prioritete, kako preživeti dan. Vsi bi se morali zavedati, da vsak človek, posebno v današnjem, mnogokrat kaotičnem in stresnem času, nujno potrebuje čas za regeneracijo, da si napolni baterije in ne pregori. Ali so to jutra ali večeri, ni pomembno. 

Sem velika ljubiteljica dobre glasbe. Zvrst niti ni pomembna. Pomembno je, da me pomiri, poboža in mi pomaga pri regeneraciji. 

Kako pa ga najraje izkoristite, samo vaš čas?

Za redno telesno aktivnost, obiskovanje kulturnih prireditev, branje dobre knjige. Izredno pomembno je tudi druženje s podobno mislečimi ljudmi.

Kaj je tisto, kar vas res najbolj sprosti?

Najbolj se sprostim v naravi, ob poslušanju lepe glasbe in v družbi dobrih prijateljev. 

Ko omenjate glasbo, kakšno imate radi?

Sem velika ljubiteljica dobre glasbe. Zvrst niti ni pomembna. Pomembno je, da me pomiri, poboža in mi pomaga pri regeneraciji.

Imate sicer kaj najljubšega?

Dvoržakov koncert za čelo.

Premalo se zavedamo, da nam življenje hitro polzi skozi prste, da je vsak trenutek, ki ga ne preživimo dobro, izgubljen in se ne vrne. 

Kaj pa menite o sproščajoči masaži?

Včasih sem redno hodila na masažo telesa, danes za to na žalost ne najdem časa. V rokah izkušenih je lahko zagotovo blažilna.

Obiščete kdaj tudi toplice?

Vsaj dvakrat letno si privoščim razvajanje v meni ljubih toplicah.

Čemu se zasmejete na glas?

Uživam ob dobrih pametnih domislicah in situacijski komiki.

Katerim stvarem je v življenju treba reči da?

V življenju je treba reči da življenju samemu. Premalo se zavedamo, da nam hitro polzi skozi prste, da je vsak trenutek, ki ga ne preživimo dobro, izgubljen in se ne vrne. Treba je poskrbeti zase, ob tem pa imeti odprto oko in srce, da zaznamo stiske ljudi, jim stojimo ob strani in pomagamo po svojih močeh.

Kateri del dneva je najbolj vaš?

Najrajši imam kasne popoldneve in večere.

Ura je pet popoldne. Kaj boste danes še počeli?

V moji starosti je treba malo počitka, potem pa se bom z veseljem odpravila na dobro filmsko predstavo v Kinodvor.