Banane so bogate z kalijem, magnezijem in manganom, ki pa jih najdemo tudi v lupini, na notranji strani, zato te nikakor ne gre zavreči, svetujejo izkušeni. Z njo si lahko namreč učinkovito pobelimo zobe, potrebujemo pa ravno prav zrel sadež, ki vsebuje kar največ dragocenih mineralov.

Torej, olupimo banano – a ne tako, kakor smo verjetno vajeni, temveč kakor opice. Banano primemo za pecelj in jo na drugem koncu nekoliko stisnemo s prsti ter odstranimo olupek – tako olupljena banana bo namreč imela mnogo manj nadležnih belih nitk.Izrežite kos notranjega dela olupka in s tem nežno podrgnite po zobeh. Vztrajajte kakšni dve minuti in pazite, da obdelate vse površine: zobje bodo vsrkali minerale in spodbudili proces beljenja.

Na koncu zobe umijte z običajno zobno kremo in krtačko, postopek z bananinim olupkom pa ponovite enkrat na teden – nikakor ne pogosteje, kajti banane vsebujejo tudi veliko sladkorja1 Rezultati bodo menda vidni zelo kmalu, zobje pa naj bi se pri tem tudi okrepili. Ameriška zobozdravstvena spletna stran svetuje tudi beljenje z jagodami in sodo bikarbono, toda bananin olupek naj bi bil najučinkovitejši.