VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA

Mož je z najinega skupnega računa skrivaj dvignil večje vsote denarja

Poskušam se izogniti prehitrim sklepom, toda zaskrbljena sem in prestrašena.
Fotografija: Pred kratkim sem odkrila, da je moj mož dvignil večje vsote denarja z bančnega računa. FOTO: Vlad Ispas/shutterstock
Odpri galerijo
Pred kratkim sem odkrila, da je moj mož dvignil večje vsote denarja z bančnega računa. FOTO: Vlad Ispas/shutterstock

Izvedeti morate resnico 

Odgovarja:

samo-babuder

Psihoanalitični psihoterapevt.

Za brezplačen nasvet nam pišite na info@onaplus.si

Res je. Odgovor vašega moža, da kupuje pijačo in sladkarije, najverjetneje ni resničen in neiskrenost uničuje zaupanje. Koliko izdelkov bi lahko kupil za ta denar, sploh če je naredil več takšnih dvigov?! In pravite, da ste to začeli opažati šele pred kratkim. Torej se je nedavno nekaj zgodilo v njegovem življenju. Vaše sumničenje je upravičeno.

Kaj bi utegnilo moža napeljati k njegovemu ravnanju? O tem ne želim ugibati, a razlogov je lahko kar nekaj. Med njimi so lahko tudi takšni, ki vas utegnejo prizadeti. Zakaj bi sicer prikrival resnico? Kakor koli, upajmo, da ni nič hujšega. Vsekakor pa boste morali izvedeti, za kaj gre.

Za začetek bi vam svetoval, da zberete in shranite bančne izpiske oz. zapise o transakcijah. Tako boste imeli neizpodbiten dokaz o dvigih in preprečili, da bi se mož izvlekel z izgovori, češ da gre za malenkosti. Bodite pripravljeni na to, da bo poskušal na vsak način skriti pravi razlog za porabo denarja, zato se ne pustite odpraviti s plehkimi izgovori. Skratka, moža soočite z dejstvi in se ne pustite odgnati. Povejte mu, da se zavedate, da nekaj ni v redu, in da vas skrbi in da želite stvari razčistiti ter da ne želite nadaljevati skupnega življenja v negotovosti. Če je zabredel v takšne ali drugačne težave, mu zagotovite, da mu boste pomagali, on pa naj vam zaupa, kam je šel denar. Svetujem vam, da s pogovorom ne odlašate, tudi da se izognete novim dvigom denarja.

Torej, pogovoriti se boste morali z njim. Pravite pa, da ne veste, kako začeti. Nekaj vas zadržuje. Česa vas je strah? Se morda bojite svojega moža? Ali se ga morda bojite prizadeti? Tu se odpira kar nekaj vprašanj, katerih vsebina se tiče vajinega odnosa in vajinih značajev. Za poglobljeno analizo manjka preveč podatkov.

Pri večini parov bi ženska polovica od moške pri priči zahtevala pojasnilo. Denar naj bi bil skupen, oba naj bi prispevala v skupno blagajno po svojih najboljših močeh, in seveda imela pravico vedeti, kam denar odhaja. Ta princip naj bi bil pravilo potem, ko se dva poročita ali zaživita v zunajzakonski skupnosti. Glede na to, da imate vpogled v denarne transakcije moža, torej nikar ne imejte pomislekov, ali imate pravico zahtevati pojasnilo. To pravico absolutno imate.

Preberite še:

V prodaji