1. Pri 35 sem sama s štirimi otroki kot izčrpana starka

Za mano sta dva zakona, seveda propadla. Izkupiček so štirje otroci, živijo z mano in jih imam zelo rada, saj so kar pridne duše. Ampak mi pa velikokrat po domače povedano popustijo živci. Vsi so še šoloobvezni in mi res ne znese z vsakim posebej delati naloge … Preberite več tukaj.

2. Izpoved očeta: Hči nama je predlagala ločitev

Z ženo imava funkcionalni zakon, vsak živiva zase, mislim sicer, da ona nima kakšnega ljubimca. Jaz sem samski, imam veliko dela v službi z veliko odgovornosti in niti nimam časa, da bi razmišljal o kakšni romantiki. Z leti se je v meni vse ubilo, včasih se doma počutim kot mrtvak … Preberite več tukaj.

3. Sem sužnja odraslemu sinu, ki je verski fanatik in še vedno živi doma

Pišem vam v veliki stiski zaradi mojih otrok. Moja zgodba gre takole. Kmalu po rojstvu sina je moj bivši mož odšel. Nikoli več se ni zanimal zanj. Hčerka, ki je bila v puberteti, se je po določenem času odselila k očetu … Preberite več tukaj.

4. Ko moža ni doma, si me tast in tašča na polno privoščita

V skupnem gospodinjstvu živimo midva z možem, najina otroka in moževi starši. Odkar sta se upokojila, dobesedno oprezata za mano na vsakem koraku. Z možem se jima vselej pozorno posvečava, pomagava in na zunaj deluje vse v smislu »ljubezni in miru« … Preberite več tukaj.

5. Izpoved mame: Sina mi je ukradla problematična ženska

Skrbi me za sina. Pred leti je spoznal mlado žensko, ki izhaja iz nestabilne, nefunkcionalne družine. Mojega sina je v celoti okupirala s svojimi problemi in ambicijami. Odkar sta par, ima zelo malo časa za naju z možem … Preberite več tukaj.

6. Bivši ne plačuje preživnine, zapravlja pa za avtomobile in pijačo

Imam hude težave z nekdanjim možem, s katerim sva se razvezala leta 2006. Imava dva otroka, fant je zdaj star 20 let, hčerka pa 19. Ob razvezi sva se dogovorila za preživnino za vsakega otroka okrog 250 evrov, kar za nekdanjega moža ni bila prehuda obveznost … Preberite več tukaj.

7. Hčerka zanemarja otroka iz prejšnje zveze, odkar ima novega moža

Sem mama edinke, odrasle, ki ima že svojo družino s štirimi otroki. Z možem sva ji vedno nudila vse, od najboljšega šolanja, potovanj do materialnih dobrin, obenem pa jo vzgajala v dobrem duhu z načeli spoštovanja drugih ljudi in je učila tudi skromnosti … Preberite več tukaj.

8. Sinu sem ponudil dom, zdaj pa me meče iz njega

Svojemu sinu, živečemu pri bivši ženi, sem dal pravico za odkup stanovanja, v katerem sva zdaj z mojo drugo ženo. Stanovanje je za sina odkupila bivša žena, pod pogojem, da imava služnost do najine smrti, in sicer brez najemnine … Preberite več tukaj.

9. Razmišljam o spremembi oporoke, ker se snaha vede neprimerno

Na vas se obračam po nasvet. Vdovec sem že nekaj let. Pred nekaj leti sem ročno napisal oporoko, vendar pa ni tako, kot bi moralo biti po dogovoru iz oporoke. Snaha se namreč do mene vede neprimerno. Včasih se noče z menoj niti pogovarjati … Preberite več tukaj.

10. Po smrti očeta sem spoznal, kakšno napako sem naredil z bivšo

Po smrti očeta sem doživel hud šok. Oče me je zapustil nepričakovano, sredi jeseni življenja. Dobro je živel, veliko potoval, tudi delal. Nikoli si ne bi mislil, da bo tako odšel. Bil je aktiven, športno in delovno. Imel veliko prijateljev ... Preberite več tukaj