Kdaj ste zaslišali klic gora?
Pozno, prepozno. Pri devetnajstih, ko sem se preselila v Berchtesgaden, v osrčje vzhodnih Alp, kjer sem dobila službo fizioterapevtke. 

Tako zelo cenim, da lahko potujem brez kakršnih koli omejitev, tega se ne bom nikoli naveličala. To je zagotovo posledica mojega otroštva. Ko smo dobili oziroma dosegli kaj nad povprečjem, smo se počutili kot ob božiču – in tako je še danes. Naučili smo se, kako v življenju potrpeti.  

Mladost ste preživljali na ravnini, dom pa našli v gorah. Kako je bilo odraščati v Vzhodni Nemčiji?
V marsičem smo bili zelo prikrajšani. Potovali smo lahko samo znotraj komunističnih držav, žal ne v Jugoslavijo, le na Češko...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!