Italijanska kuhinja

Jajčevci s paradižnikom, česnom in timijanom

Gino D'acampo je vrhunski italijanski kuhar. Njegova prva knjiga Fantastico! je prejela prestižno mednarodno nagrado za najboljšo italijansko kuharsko knjigo Gourmand, druga, Buonissimo!, pa je bila prodajna uspešnica. Gino, ki je doma iz mesta Torre del Greco pri Neaplju, je po babici podedoval ljubezen do kuhanja. S tem njegovim receptom lahko jajčevce pripravite malo drugače.

Sestavine Za 4 osebe

  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • 3 srednje veliki jajčevci (vsak po 200 g)
  • 3 žlice ekstradeviškega olivnega olja
  • 3 razpolovljeni stroki česna
  • 400-gramska pločevinka sesekljanega paradižnika
  • sol in sveže zmlet črni poper
  • 1 žlica listkov svežega timijana
  • 3 na četrtine razrezani veliki pelati brez semen
  • 8 rezin kruha po izbiri

Priprava

  1. 1V veliko kozico nalijemo 2 l vode, dodamo jušno kocko in zavremo.
  2. 2Jajčevcem odrežemo vsaj 1 cm z vsakega konca in jih narežemo na 3 cm velike kocke.
  3. 3Jajčevce stresemo v vrelo juho in jih kuhamo 8 minut.
  4. 4Odcedimo jih v cedilu in pustimo, da se ohladijo. Nato jih v cedilu rahlo potlačimo, da izcedimo odvečno vodo.
  5. 5V veliki ponvi segrejemo olje in na njem pražimo česen 1 minuto.
  6. 6Dodamo jajčevce in pražimo 5 minut. Vmes občasno pomešamo.
  7. 7Dodamo paradižnik iz pločevinke, posolimo in popopramo ter na zmernem ognju kuhamo 15 minut.
  8. 8Vmes občasno pomešamo.
  9. 9Dodamo timijan in sveži paradižnik ter kuhamo še 10 minut.
  10. 10Vmes pogosto pomešamo, da se okusi dobro prepojijo.
  11. 11Jed postrežemo vročo ali hladno z 2 rezinama kruha na porcijo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE