VIDEO

V novi Oniplus spregovorili znani Slovenci, ki so se umaknili iz javnosti: Bilo je neznosno

V oktobrski številki nove Oneplus smo soočili znane Slovenke in Slovence, ki so se po dolgi odsotnosti vrnili v javno življenje. Razkrili so nam svojo resnico.
Fotografija: Oktobrska Onaplus vas že čaka na prodajnih policah. 
Odpri galerijo
Oktobrska Onaplus vas že čaka na prodajnih policah. 

Ena najprepoznavnejših televizijskih voditeljic Dnevnika Manica Janežič Ambrožič je z ambicioznimi načrti leta 2018 prevzela vlogo odgovorne urednice Informativnega programa na javni Televiziji Slovenija. A še preden se ji je iztekel mandat – oktobra 2021 –, je na začudenje mnogih odstopila. Po dveh letih je v intervjuju za nas prvič po tem dogodku iskreno spregovorila o pritiskih in grožnjah, ki jih je bila deležna tudi njena družina: »Bilo je neznosno. Zame, za mojo družino. Zjutraj sem vstala in nisem vedela, kako bomo … To so taki pritiski, da se v nekem trenutku moraš odločiti, ali boš ohranil zdravo pamet in omogočil družini, da normalno zadiha, normalno živi, ali vztrajal, kar se lahko konča zelo slabo.« Preberite več v novi Oniplus. 

Manica Janežič Ambrožič, novinarka, voditeljica, urednica Foto: Leon Vidic/delo
Manica Janežič Ambrožič, novinarka, voditeljica, urednica Foto: Leon Vidic/delo

Priljubljeni radijski voditelj Denis Avdić nam je odstrl tančico svoje preteklosti, ki ni bila vedno lahka. »Moj oče je bil človek z delovnimi navadami, težko pa rečem, da je verjel vame. V družini nihče ni verjel vame,« se spominja. Zaupal nam je tudi težko pot do osamosvojitve, na kateri je spoznal, kdo so ljudje, na katere se lahko zanese: »Grozno je, ko nisi nikjer prijavljen, ko nimaš bivališča. Doma so me odjavili, prišel sem na občino, kjer so me vprašali, kam me lahko prijavijo, morda na avtobusno postajo. Potem sem prosil prijatelja, ali bi se lahko prijavil pri njih doma. Kolega se je pogovoril s svojim očetom; dovolil je, da se prijavim pri njih doma. Bilo je grozno. Želel sem kupiti garsonjero, samo da bi se lahko nekje prijavil. Ampak kako? Tudi če varčuješ, v vmesnem času ta denar ni več vreden skoraj nič.« Intervju vas čaka v novi Oniplus. 

Denis Avdić, radijec Foto: Darja Štravs Tisu
Denis Avdić, radijec Foto: Darja Štravs Tisu

Televizijka Nina Osenar Kontrec, ki bo čez deset dni uradno tudi pisateljica, saj izide njen prvenec V objemu življenja – Resnična zgodba o ljubezni, je z nami spregovorila o spoznanjih, ki ji jih je prinesla bolezen, več let je namreč za štirimi stenami in odrezana od zunanjega sveta trpela za sindromom kronične utrujenosti z mialgičnim encefalitisom. »Da, gnala sem se. Lep čas se mi je zdelo, da moram dosegati tudi, zdaj vem, toksične lepotne standarde. Dvakrat na dan sem šla na Šmarno goro, vsak dan pretekla deset kilometrov, da sem imela žulje na nogah. Preveč sem se gledala v ogledalo in preklinjala vsak gram maščobe. Hotela sem biti popolna. Ko sem mnogo kasneje videla ponovitev oddaje Moj dragi zmore, sem se zgrozila. Takrat sem mislila, da sem najbolj popolno bitje na svetu, a sem šele z zrelimi očmi zmogla videti, da sem bila presuha, pretrenirana. Čeprav me je takrat veliko ljudi vprašalo, ali je z mano vse v redu, saj očitno nisem bila videti zdrava, se nisem pustila motiti in še naprej telovadila in telovadila, da bi le bila popolna,« se zdaj spominja svoje toksične preteklosti. V novem intervjuju, ki ga lahko preberete tudi tukaj, je ganljivo spregovorila tudi o človeku, ki ji ves čas bolezni nepreklicno stal ob strani, svojem partnerju Dejanu Kontrecu.  

PREBERITE ŠE -> Nina Osenar Kontrec iskreno o antidepresivih, ki so jo skoraj stali življenje

Karmična terapevtka Neli Rep živi življenje, v katerem si pravila postavlja sama. Njeno poslanstvo je to pomagati najti tudi drugim. Na lastni koži in koži svojih bližnji je namreč občutila, kako je hudo je lahko, ko je človek ujet v trpljenje. »Stavek, ki me je do obisti pretresel, je izrekel moj sin. Takrat je hodil v osmi razred in šola mu je pomenila veliko stisko. Neko jutro mi je rekel: »Mami, meni je ful težko, jaz ne morem več, ker ni prostora zame.« Zelo jasno je izrazil svoje občutke in potrebe. To je bilo pomembno sporočilo, ki je izražalo njegovo potrebo po svobodi, izražanju in sprejemanju takšnega, kot je, in strahovito stisko – da bi lahko preživel, je moral postajati nekdo drug. Njegove besede so me do temeljev pretresle. To, da tvoj otrok nima prostora ... Neopisljivo. Čeprav je imel v šoli določene prilagoditve, to ni bilo dovolj. Vsako jutro je vstal z občutkom, kot da je na poti v klavnico,« nam je zaupala v intervjuju, ki ga lahko že danes preberete v novi Oniplus.   

Preberite še:

V prodaji

Ne spreglejte