Govedina

Biftek s poprom

Ta francoska specialiteta bo navdušila prave mesne gurmane. Rezultat bo vsekakor odvisen od mesa, ki ga boste izbrali, zato si le privoščite lep in kvaliteten kos.

Sestavine za 4 osebe

  • 4 kose govejega fileja (po 200 g)
  • 2 žlici olja
  • 6 žlic strtih zrn črnega popra
  • 40 g masla
  • 3 žlice konjaka
  • 60 ml belega vina
  • 125 ml polnomastne sladke smetane

Priprava

  1. 1Meso z obeh strani natremo z oljem, nato vanj pritisnemo poprova zrna.
  2. 2V veliki ponvi razpustimo maslo in bifteke pečemo od 2 do 4 minute z vsake strani, odvisno od tega, kakšni so nam všeč.
  3. 3Zalijemo s konjakom in flambiramo tako, da ga prižgemo z vžigalnikom za plin ali vžigalico.
  4. 4Pri tem stopimo precej vstran in imamo za vsak primer pri roki pokrovko.
  5. 5Zrezke preložimo na ogret krožnik.
  6. 6V ponev dodamo vino, zavremo in mešamo eno minuto, da jo deglaziramo.
  7. 7Dodamo smetano in mešamo minuto do dve.
  8. 8Omako posolimo in polijemo po zrezkih.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE