Sesti v peklensko vroč avtomobil je ne le skrajno neprijetno, lahko je tudi nevarno za zdravje, tudi smrtno. Prav tako pa je nevarno s poletne vročine takoj sesti v klimatsko ohlajen avtomobil, saj veste, s klimo radi pretiravamo in temperatura v avtomobilu se od zunanje tako neredko razlikuje tudi za petnajst stopinj Celzija. Kako torej ohladiti vozilo, ne da bi pri tem ogrožali svoje zdravje in počutje?

Potrebne je malce strpnosti, a se bo ta gotovo splačala. Torej: odprite voznikova vrata in okno na sovoznikovi strani (ne vrat). Voznikova vrata potem kar nekaj časa odpirajte in zapirajte, ustvarite prepih in tako prezračite  prostor. Vročina bo kar izpuhtela iz vozila in prostor se bo ohladil za več stopinj.Ne pozabite pa niti na preventivne ukrepe, še preden zapustite vozilo. To, če je le mogoče, parkirajte v senci ali ga pokrijte. Sedeže, še zlasti če so usnjeni, prekrijte z bombažnim pregrinjalom, najbolje rjuho ali brisačo. Ne pozabite niti na prestavno ročico, ki jo je najbolje obleči v – bombažno nogavico!

In še majhen trik: volan pri parkiranju zasukajte v levo ali desno, tako bo zgornji del, kamor največkrat položimo dlani, manj vroč, ko volan obrnemo v začetni položaj. 

Še prijetnejši ambient v tako naravno ohlajenem avtomobilu pa lahko med vožnjo pričarate z zmerno uporabo klimatske naprave.