Zlata lisica se je resda končala z zmago Američanke Mikaele Shiffrin, a pravo veselje sta navijačem pripravili slovenski tekmovalki. Ana Bucik je slalom za svetovni pokal alpskih smučark v Mariboru končala na sedmem mestu, Ilka Štuhec pa je bila 10. Odličen nastop in za obe rekord dosedanje kariere.

Nad rezultati sta bili presrečni obe, Bucikova je po tekmi dejala, da jo je prav glasno spodbujanje navijačev ob progi kar poneslo dol po hribu. »Skušala sem ostati mirna, odklopiti, kako so smučale druge in samo pokazati to, kar znam,« je opisala svojo motivacijo pred spustom. Danes se bo poveselila s podporniki in uživala, že čez dva dni pa jo čaka tekma v Flachauu, ki ima po besedah Bucikove, v njenih mislih posebno mesto.

Štuhčeva je bila v svojih komentarjih po spustu še bolj zagrizena. Čeprav je priznala, da njeni nastopi še niso bili idealni, ji dobri rezultati dajejo večjo samozavest. »Kot sem rekla že v Val d'Iseru, ko leti, leti,« se je pošalila. Prvi na seznamu aktivnosti bodo sedaj treningi: »Nato pa sledijo trije vikendi zaporedoma hitre discipline, kjer si želim pokazati čim več,« je dejala Štuhčeva.