»Danes praznujemo dan mater. Tistih, ki so to postale davno ali pred kratkim in tudi tistih, ki to še bodo. Pa tudi tistih, ki smo jih izgubili, a se jih bomo za vedno spominjali,« sta novopečena starša zapisala v čestitki materam, ki so v mnogih državah po svetu, med drugim tudi v ZDA, rodni deželi vojvodinje Meghan, praznovale materinski dan. Ob tem sta na fotografiji znova razkrila tudi nekaj dni starega sinčka, tokrat njegove noge v naročju mame Meghan, dodala pa sta še misel: »Moja mama je bila moja prva dežela, prvi kraj, kjer sem živel.« 

Na fotografiji so poznavalci monarhije prepoznali še eno zanimivost, v ozadju za dečkom so namreč spominčice, najljubše rože pokojne princese Diane. A četudi Harry v teh dneh pogreša svojo mamo, imata zakonca ob sebi vsaj od babic malega dečka, v palači je namreč že mesec dni Meghanina mama Doria, na katero je vojvodinja izjemno navezana. Nekoč je zapisala, da jo je prav mama Doria naučila vse najpomembnejše reči v življenju.

Le nekaj dni po rojstvu Meghaninega prvega otroka pa se v medijih spet pojavlja njen nekdanji mož, producent Trevor Engelson se je namreč v soboto znova poročil. Trevor in Meghan sta se pred leti poročila na nič kaj glamurozni poroki na Jamajki, v drugo pa je producent večno zvestobo nutricionistki Tracey Kurland obljubil na razkošni poroki v Kaliforniji. Engelson sicer tabloidom ni nikoli črhnil niti besede o svoji nekdanji ženi, se je pisalo, da pripravlja humoristično serijo o Američanu, ki ga žena zapusti zaradi člana britanske kraljeve družine.