Zgodba neke družine z dvema otrokoma iz okolice Ljubljane izpred dobrih 20 let: medtem ko je bil oče zaposlen v domačem kraju in je po službi skrbel za dom z okolico; se je mama vsak dan vozila v službo v Ljubljano, prišla domov po sina in se spet peljala v Ljubljano, da ga je odložila na treningu, medtem ko je sama obiskovala večerna predavanja za pridobitev stopnje izobrazbe, ki ji je zaradi drugih obveznosti ni uspelo pridobiti že prej. Ta rutina je trajala dve leti, nenehna vožnja in stres sta bili izčrpavajoči. Potem pa je prišel internet – in danes je odraslim študentom precej lažje.


Študij, prilagojen današnjemu tempu

Ste vedeli, da danes vse več odraslih študira, vsaj polovica izrednih študentov pa je zaposlenih in staršev? Veliko fakultet pa ponuja tudi študij, prilagojen hitremu načinu življenja in študentom, ki jim fleksibilnost zaradi številnih obveznosti ustreza. Primer dobre prakse pri nas je na primer DOBA Fakulteta z že 20-letno tradicijo, ki ponuja edini mednarodno akreditiran študij v jugovzhodni Evropi, ki se po kakovosti lahko kosa z najboljšimi univerzami. Opravljate ga kar na spletu.


Vse prednosti študija na daljavo

Študij na daljavo vam prihrani veliko časa, ki vam ga že tako primanjkuje. Ni vam treba na govorilne ure k profesorjem, nimate stroškov prevoza in težav z iskanjem parkirnega prostora, ni vam treba klicati na fakulteto … Ker se učite le enega predmeta hkrati, vsak teden pa morate oddajati domače naloge, se vam snov ne bo kopičila, temveč jo boste usvajali sproti in redno ter sistematično opravljali svoje obveznosti. Domače naloge se nato seštejejo v končno oceno.
Kako biti vzorna študentka

Ob takšnem študiju vas učilnica, snov, profesorji, sošolci, mentorji in domače naloge vedno počakajo v virtualnem prostoru. Vaša odgovornost pa je, da si postavite prioritete, si dobro organizirate čas in izberete termine, ki jih boste posvetili izključno študiju. To zahteva veliko samodiscipline, a ne skrbite, motivacije in volje se je možno tudi priučiti.


Bi radi izvedeli več? DOBA Fakulteta vas vabi na informativni dan, ki bo 5., 15. in 16. februarja. Študirati lahko začnete že marca 2019!

Predstavljajte si, kako drugačen bi bil lahko vsakdan mame malega košarkarja, če bi imela pred več kot 20 leti možnost študija na daljavo. O tem na svojem blogu piše sodobna mama, ki je tudi ob delu in družini postala še študentka.


Nikoli ni prepozno za tisto, česar si želite. Tudi biti mama, žena in študentka je misija mogoče.