Top-Terme Topusko izpolnjujejo želje kot zlata ribica

Posebnost teh toplic je voda vulkanskega izvora, ki je ugodna za zdravljenje in rehabilitacijo živčnega, mišičnega in lokomotornega sistema. Vi čofotate v njej, ona pa poskrbi za vse drugo. Tisti, ki imate radi tudi drugačno vrsto vodnih aktivnosti, pa lahko še vedno odidete na ribolov na bližnjo reko Glino. Morda boste ujeli zlato ribico in vam bo izpolnila kakšno željo. Če pa ne, nič hudega, Terme Topusko bodo izpolnile večino vaših želja.

Foto: Top-Terme d. d.


Od gejzirja in slapov do oceanskih valov

Krapinske toplice se lahko pohvalijo z zdravilno hipertermalno vodo in naravnim zdravilnim blatom – fangom, ki ustvarjata podlago za uporabo vseh sodobnih postopkov fizikalne medicine in rehabilitacije. Posebej navdušuje vodni center Aquae Vivae, veliki kompleks notranjih bazenov. Uživate lahko v vodnih atrakcijah, kot so gejzirji, slapovi in umetni dež, ki vas ogrejejo, osvežijo in sprostijo. Če ste za akcijo, preizkusite bazen z umetnimi oceanskimi valovi. Tudi potapljači bodo prišli na svoj račun, saj se je tu moč potapljati s popolno potapljaško opremo. Tudi z najmlajšimi boste lahko uživali v otroškem bazenu pod sproščujočim slapom, medtem ko jih boste imeli na očeh. Svežega zraka se lahko nadihate na ogrevanem zunanjem bazenu.

Foto: Aquae Vivae d. d.


Zaplavajte v najtoplejšem delu Panonskega morja

Glavna posebnost Bizoviških toplic je voda s temperaturo, ki doseže do 96 °C in je s tem toplejša kot katera koli druga znana termalna voda. Bizoviška voda je pravzaprav ostanek Panonskega morja in je zato slana ter izjemno bogata z minerali. Bizoviške toplice s pestro ponudbo (od nočnega kopanja, filmskih projekcij in velikega tobogana do raznih velneških ugodnosti), z naravnimi lepotami in zgodovinskimi znamenitostmi v bližini vabijo goste, da obiščejo srce Slavonije.

Foto: Hrvoje Serdar/Sunce koncern d. d.


Vstopite lepi, izstopite še lepši

Nedaleč od Zagreba so se skrili tako imenovani Stubaki, ki so znani po kriosavni – tretmaju izpostavljanja telesa ekstremno nizkim temperaturam, od –110 do –190 °C, kar pozitivno vpliva na videz kože in dvig imunskega sistema, spodbuja pa tudi izgubo telesne teže. Po teh nenavadnih tretmajih boste zagotovo opazili razliko v počutju in videzu.

Foto: Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke toplice


Obnavljanje duše in telesa

Oboževalci vodnih pustolovščin bodo prišli na svoj račun v kopalnem in velneškem centru Terme Tuhelj, ki je znan tudi po Vodnem planetu, kopališču z več kot 5000 m2 vodne površine, ki je ugodna za vse vrste okrevanja duše in telesa. Gejzirji in slapovi vas bodo z vodno masažo tako sprostili, da boste pozabili na vse skrbi. Če ste nočna ptica, pa lahko ob sobotah v čarih Vodnega planeta uživate ponoči celo do 2. ure.


Aktivna sprostitev

Terme Sveti Martin v Medžimurju so priljubljena destinacija profesionalnih in rekreativnih športnikov. Sodobni Spa & Sport Resort Sveti Martin je optimalen za oddih vse leto. Terme imajo kompleks zaprtih bazenov s termalno vodo, poletni vodni park, prav tako pa tudi igrišče za golf in velneški center s holističnimi programi za sprostitev. Po vsaki aktivnosti je treba telo z nečim nagraditi – v Termah Sveti Martin si lahko privoščite eno od številnih masaž ter finsko ali rimsko savno.

Foto: Terme Sveti Martin


Sprostitev v bazenu in zunaj njega

Zaljubljenci v naravo v Daruvarskih toplicah uživali na več ravneh. Tu lahko okrevate po raznih športnih poškodbah ali ublažite znake bolezni, kot je revmatizem, ob tem pa tudi uživate v blagodejnosti termalne vode in fango blata ter raznih masažah in savnah. Gurmanom bodo zagotovo všeč izvirne jedi daruvarskih restavracij, ki so pripravljene iz domačih živil.
Ljubitelji sprehodov v naravi lahko obiščete park in gozd, ki obdaja toplice, ter na svežem zraku dodatno revitalizirate svoje telo.

Foto: Ivo Bočina


Tako blizu, pa vendar dovolj daleč

Terme Jezerčica so dovolj blizu glavnega mesta Hrvaške, da privabijo številne Zagrebčane, vendar še vedno dovolj daleč, da lahko v sproščenem vzdušju pozabite na svoje skrbi. Izdatni viri termalne vode ter notranji in zunanji bazen skupaj s petimi vrstami savne v Spa Centru Jezerčice redno privabljajo meščane glavnega mesta, da začutijo to oazo miru. Kakšen je ta občutek, pa je težko opisati z besedami – najbolje je, da pridete in odkrijete sami.


Wellness v srcu narave

Toplice Lešće vas bodo osvojile s svojim idiličnim mirom, čistim gorskim zrakom in lepoto bližnje narave. Umaknite se od hitrega vsakdanjika in poskusite pozabiti na vse svoje skrbi. Če pa tega ne morete sami, vam bo zagotovo pomagala sproščujoča masaža, infrardeča savna, džakuzi ali samo plavanje v termalni vodi. Ko v bazenu razgibate vse mišice, je čas, da zaokrožite zgodbo o zdravju, za kar pa je potrebna zdrava prehrana. To lahko najdete v restavraciji Lešće, kjer vas bodo pričakali s kulinaričnimi specialitetami, pripravljenimi iz domačih živil.


Uživajte kot cesar

Varaždinske toplice izvirajo še iz antične dobe in so že stoletja sinonim za vrhunske storitve in neverjetno zdravilnost. Tisočletna tradicija uporabe termalne žveplove vode in zdravilnih peloidov iz naravnega vira so razlog, da številni pridejo prav sem na zdravljenje ali uživanje, pogosto pa tudi oboje hkrati. V lepotah Varaždinskih toplic je užival tudi car Konstantin in po obisku lahko upravičeno rečete, da ste uživali kot cesar. 


Skala, ki zdravi

Istrske toplice so v pravljični notranjosti istrskega polotoka na severnem Jadranu, obdane pa so s čudovito pokrajino. Nad njimi se dviguje 85 metrov visoka skala, imenovana Gorostas, pod njo pa je vir zdravilne vode, na katerem temeljijo toplice. Zaradi tega dobrega velikana so te toplice od davnih časov znane po vodi, polni mineralov, za katero je tudi znanstveno in v praksi dokazano, da pospešuje okrevanje in zdravljenje številnih bolezni.


Ni samo voda zdravilna

Zdravilišče Naftalan je v Evropi edinstveno kot naravni vir zdravilne nafte ali naftalana, po katerem je to zdravilišče dobilo ime. To je drugo takšno najdišče na svetu in edino v Evropi.