Alpske smučarke bi se prihodnji konec tedna morale preizkusiti v tehničnih disciplinah na Pohorju, toda 54. Zlata lisica ne bo doma. Enega največjih športnih spektaklov bo tako gostila Kranjska Gora, ki ji je narava naklonila dovolj snega in nizke temperature.

Prireditev je bila že nekaj časa v zraku, a so bili organizatorji polni upanja, da jim bo narava le priskočila na pomoč. Končna odločitev je padla danes, ko je Fisov kontrolor sklenil, da razmere ne dopuščajo izvedbe tekme, pri Mednarodni smučarski zvezi pa so pozneje ugodili tudi prošnji, da se dogodek preseli na Gorenjsko, kot se je zgodilo že šestkrat doslej. Kot je pojasnil generalni sekretar tekmovanja Srečko Vilar, je Kranjska Gora tudi uradno rezervna proga Zlate lisice. S selitvijo imajo izkušnje, »Fis pa potrebuje pred olimpijskimi igrami obe tekmi zaradi kvalifikacij tekmovalk znotraj ekip. Z našimi prijatelji v Kranjski Gori bomo to izpeljali skupaj. Še največji izziv bo zagotovitev dovolj prostih sob na Bledu. Snega v Podkornu, proga je praktično že pripravljena. Naredili bomo vse, da bo Zlata lisica tudi v Kranjski Gori odlična športna prireditev.«

Tekmovanje za Zlato lisico je sicer eno najstarejših v svetovnem pokalu. Prva tekma na Mariborskem Pohorju je potekala že leta 1964.