Bivša žena princa Andrewa Sarah Ferguson, na Otoku bolj znana kot Fergie, je v intervjuju za arabski Vogue spregovorila o soprogi princa Harryja in plazu kritik, ki se nanjo valijo že vse odkar se je pridružila britanskemu kraljevemu dvoru. »Vem, kaj prestaja Meghan,« je povedala vojvodinja Yorška, in priznala, da se je tudi sama po svoji kraljevi poroki znašla v kraljevem mehurčku in postala žrtev trpinčenja, kot ga danes doživlja Harryjeva izbranka. 

»Meghan mora biti težko in s tem se lahko poistovetim. Zdi se mi moderna in čudovita, že prej je bila slavna in res je krasna. Zakaj je torej ne slavijo kot takšne?« je dejala za modno revijo. »Običajno ne dajem nasvetov, ker so nato vzeti iz konteksta, a bila sem in še vedno sem v čevljih Meghan. Vedno najdejo negativno točko in vse skupaj postane tako žalostno in utrujajoče, težko in zlobno je. Preziram trpinčenje in zato mi je tako zelo žal, ko si zamislim, kako boleče je zanjo vse to, ker sem tudi sama izkusila isto,« se je izpovedala Fergie.  

Preberite še: Sta princ Andrew in Sarah Ferguson obudila svojo zvezo? 

Vojvodinja je seveda namigovala medijsko nadlegovanje, ki ga doživlja Meghan, saj je to, da ti paparaci sledijo na vsakem koraku in da je vsaka tvoja poteza analizirana v časopisih, Fergie še predobro znano, prav ona je bila namreč odgovorna za enega izmed največjih kraljevih škandalov prejšnjega stoletja. 

Vojvodinjo so leta 1992 le nekaj mesecev po tem, ko sta s princem Andrewem oznanila, da se razhajata, ujeli v objektiv na počitnicah v Saint Tropezu, kjer se je zgoraj brez sončila ob bazenu. Še bolj šokantno kot njene razgaljene prsi pa so bila njena stopala, na katera so bile prisesane ustnice teksaškega milijonarja Johna Bryana. Zgodba o kraljevem ljubimcu s fetišem na nožne prste je čez noč postala svetovna senzacija, Fergie pa je z njo tako osramotila kraljevo družino, da so se ji za nekaj let, zlasti po uradni ločitvi od Andrewa leta 1996, povsem odpovedali.

Vojvodinja, ki se je po ločitvi od princa morala tudi posloviti od naziva kraljevo visočanstvo, zaradi svojih preteklih grehov tako leta 2011 ni bila povabljena na poroko princa Williama in vojvodinje Kate. Do lanskoletne poroke princa Harryja in Meghan pa so se odnosi že dovolj pomirili, da je smela prisostvovati temu kraljevemu dogodku, a samo uradnemu cerkvenemu obredu, za poročno slavje, ki ga je zvečer v dvorcu Frogmore House gostil princ Charles, ni prejela vabila.

Čeprav je bila glede tega globoko prizadeta, je istega leta doživela vsaj eno kraljevo poroko v celoti, pred oltar je namreč stopila njena najstarejša hči princesa Eugenie, ki je vzela britanskega poslovneža Jacka Brooksbanka. Fergie bo kmalu oddala tudi svojo drugorojenko princeso Beatrice, ki se je pred nekaj meseci zaročila z britanskim nepremičninarjem Edoardom Mapellijem Mozzijem

Vojvodinja Yorška je v intervjuju za arabski Vogue spregovorila še o svojem bivšem soprogu, saj je prav prijateljstvo med princem Andrewem in Jeffreyjem Epsteinom britansko monarhijo potisnilo v novi škandal. Čeprav je Fergie do zdaj že vajena neusmiljenega medijskega linča, je priznala, da je tokratna situacija tudi zanjo zelo naporna. Je pa njena izjava, da je bila v čevljih Harryjeve soproge, nasmejala kraljeve poznavalce, ki so pripomnili, da je Fergie leta 1992 res imela težave s čevlji, a zato, ker jih ni nosila in so se njeni prsti na nogah tako znašli v ustih ljubimca.