Nasmeškotki so čarobni piškotki, ki narišejo nasmeh na obraz tistemu, ki jih podari, tistemu, ki jih dobi, in otrokom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Z »brihtnimi« Nasmeškotki se tako že dobro znana dobrodelna akcija nadaljuje in riše nasmehe na obraze otrok, ki živijo v socialni stiski.


Nasmeškotki na HOFERjevih policah že četrtič

Nasmeškotki se na police HOFERjevih poslovalnic tokrat vračajo že četrtič. HOFERjevi kupci so tako z nakupi lanskih prazničnih oz. decembrskih ter letošnjih velikonočnih in poletnih Nasmeškotkov zbrali že več kot 12.000 evrov. Pri HOFERju so ob tem dejali: »Veseli smo, da k dobrodelnemu projektu lahko spet povabimo tudi naše kupce, ki so izkazali srčno podporo ideji, da je nasmeh lepo prejeti, še lepše pa ga je deliti.« Kot je dejala Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste - Polje: »Za finančno donacijo, ki bo omogočila različne dejavnosti in tudi čisto nujne življenjske potrebščine, smo vedno zelo hvaležni. Prav tako pomemben pa je občutek, ki ga taki projekti dajejo našim otrokom – da je nekomu mar in da v stiski niso sami.«

Sredstva tokrat namenjena zunajšolskim aktivnostim

Misija tokratnih posebnih piškotkov – »brihtni« Nasmeškotki – je zagotoviti sredstva za obšolske dejavnosti otrok, ki živijo v socialni stiski, in jim omogočiti občutek enakovrednosti v družbi vrstnikov. Sredstva od prodaje Nasmeškotkov tokrat namreč namenjajo za športna, umetniška in druga udejstvovanja otrok, vključenih v projekt Botrstvo v Sloveniji. K sodelovanju v deljenju nasmehov poziva tudi ambasador Nasmeškotkov, Marko Potrč. Njegov video si lahko ogledate tukaj.


Ker je nasmeh lepo prejeti, še lepše pa ga je deliti.

Naj bo celotno šolsko leto nasmejano. Za vse.