V Celju do močnih rok 

Mesto celjskih knezov ponosno vabi, da se na znamenitem Starem gradu poučimo o pomembnih prednikih. Na travniku ob njem ali v mestnem gozdu streljajmo z lokom, igrajmo badminton, odbojko ali drugo igro, pri kateri krepimo mišice rok in se hkrati dobro nadihamo svežega zraka. Lahko odidemo do bližnjega Šmartinskega jezera in se preizkusimo še v veslanju čolna oziroma kajaka ali v športnem ribolovu.

Ljubljana za čvrste noge in zadnjico 

V upravnem središču Slovenije skrb vzbujajoče hitro rastejo nakupovalna in poslovna središča ter z njimi povezane prometne povezave, ki posegajo v naravo, a hkrati je na voljo kopica krasnih zelenih točk. Tam si je mogoče povrniti moč ter konkretno okrepiti noge in zadnjico, pa če uporabljamo naprave za fitnes na prostem ali ne. Predlagamo pohod na Rožnik oziroma Šišenski hrib, Grajski grič vse do Ljubljanskega gradu in osvojitev Golovca. Skratka, gremo v hrib!

Piran proti bolečinam v križu in debelosti 

Privoščimo si plavanje v Piranskem zalivu, seveda ne le v Piranu, temveč povsod, kjer je to mogoče. Komur ni težko pridobiti mišic, ve, kako hitro se pozna, kadar plava vsak dan že samo po deset minut. V morju se celotno telo prekrvi, napetost v hrbtenici popusti, prav tako se zmanjšajo preobilen trebuh in druge odvečne maščobne obloge. Priporočljivo je pravilno plavanje žabice, ko gremo z glavo pod vodo, saj tako sprostimo tudi vratne mišice.