Drugo svetovno vojno je preživel v koncentracijskem taborišču Auschwitz: tam se je neštetokrat srečal s smrtjo iz oči v oči, okrutni nacisti so mu pokončali ženo in otroka, toda jeklena volja in dobro zdravje sta ga gnala v dolgo življenje. 

Rodil se je na Poljskem, 15. septembra leta 1903 v Zarnowu. Ko je štel komaj tri mesece, sta brata Wright prvič poletela. Ko je prišla druga svetovna vojna in ga je doletelo taborišče muke in trpljenja, je le težko upal na preživetje. Toda zgodilo se je prav to, ko so zavezniki osvobodili taborišče, je sicer tehtal komaj 37 kilogramov, a si je opomogel in zaživel znova.

In čeprav je izgubil vse bližnje, si je z mogočno voljo ustvaril novo življenje: spet se je poročil in postal oče; preselili so se v Izrael, kjer je odprl slaščičarno in živel srečno do konca svojih dni. Od marca lani je veljal po Guinnessu velja za najstarejšega zemljana. Umrl je v družinskem krogu, za njim žalujejo dva otroka, devet vnukov in 32 pravnukov. 

Krono najstarejšega moškega na svetu zdaj nosi Španec, Francisco Núñez Olivera,ki šteje 112 let. Med ženskami je še vedno najstarejša 117-letna Violet Brown z Jamajke.