MODNI IZBOR

Najlepše dolge obleke za pomlad in poletje 2024 (FOTO)

Ko enkrat dolge obleke zakorakajo v žensko omaro, jih lastnica ne izpusti nobeno sezono več.
Fotografija: Foto: Reserved/Mango
Odpri galerijo
Foto: Reserved/Mango

Prišel je čas dolgih oblek! V pomladnih dneh jih bomo kombinirale z džins jaknami, trenč plašči in kratkimi parkami, poleti pa bodo zažarele v vsej svoji bleščavosti. Obleke so hvaležen kos, ki od nas ne zahteva pretiranega razmišljanja, saj delujejo same zase. Dobro je le, kar velja prav za vsako oblačilo, da se v njej počutimo samozavestno in prijetno.

Kakšno dolžino obleke naj izberemo, da nam bo lepo pristajala?

Za dolge obleke (in prav tako za dolga krila) velja, da je najboljša dolžina tista, ki se konča nad gležnji. Ta bo najbolj laskala naši postavi. Dolžina, ki sega natanko do gležnjev, nam namreč lahko navidezno preseka noge in nas tako optično zmanjša. Pred nakupom pomislimo tudi na hojo, če v dolgi obleki ne moremo hoditi, bomo nakup najverjetneje hitro obžalovali.

Čeprav velja, da dolge oziroma maksi obleke ne zahtevajo stiliranja, pa to ne drži v tednih, ko še ni najbolj vroče. Z napačnim kombiniranjem zgornjih delov ali obutve lahko povsem pokvarimo videz obleke. Zato bodimo pozorne na material, če je obleka lahkotna, je nikar ne povozimo z neko ''težko'' parko. V tem primeru raje izberemo džins jakno. Spomnimo se tudi na pletenine, te lahko ob dolgi obleki delujejo izredno lepo.

Lahkotne obleke tudi ne prenesejo debelih platform ali robustnih superg. Sandale s paščki, ozke retro superge ali balerinke so v takem primeru boljša izbira.

Ko se vam bo nekje sredi poletja zazdelo, da ste ves čas v isti obleki, se začnite poigravati z nakitom. To še posebej velja za enobarvne obleke, kjer lahko z nakitom ustvarimo marsikaj.

Foto: s.Oliver
Foto: s.Oliver

Rdeča obleka z velikimi, svetlimi potiski je kos, ki zlahka postane tisto oblačilo, po katerem si boste zapomnili to pomlad. Praktična, elegantna in hkrati dovolj lahkotna, da je brez težav del vsakodnevne oprave. V kombinaciji s pletenim cekarjem in espadrilami bo delovala preprosto popolno.

Foto: Gap
Foto: Gap

Bela dolga obleka je skorajda obvezni del kapsulne poletne garderobe za na morje. Takšna z rokavi, čipkami in telesu prilagajočim krojem pa je brez težav lahko del pomladnih kombinacij, ko so dnevi še polni službenih obveznosti. Če zraven obujemo nizke sandale, bo delovala elegantno, v kombinaciji s supergami pa mladostno.

PREBERITE ŠE -> Moda: Najlepša lahka obutev za pomlad 2024 (FOTO)

Foto: Desigual
Foto: Desigual

Dolga obleka čudovitega materiala, ki pa jo detajl v pasu naredi toliko bolj posebno. Kos, v katerem se zna zgoditi, da se boste počutile popolne.

Foto: Twin Set
Foto: Twin Set

Kljub širokemu kroju krila je ta obleka izredno ženstvena, saj jo krasijo čipke. Obleka je sestavljena iz na videz dveh popolnoma nezdružljivih slogov, a je lep dokaz, kakšni dobri kosi lahko nastanejo, ko stopimo izven okvirjev.

Foto: Liviana Conti
Foto: Liviana Conti

Obleka, ki naredi vtis zaradi svoje enostavnosti. Sodi med kose, ki jih obožujejo ženske, ki stavijo na minimalistične in preproste kroje.

Foto: Dixie
Foto: Dixie

Modro bela obleka je idealna za prvomajsko potepanje po kakšnem od italijanskih mest ali spoznavanje grške zgodovine. Pa seveda tudi za vse delovne obveznosti, ko nismo na dopustu.

Foto: Benetton
Foto: Benetton

Rumena obleka z drobno vezenino se bo najlepše kombinirala na jakno iz džinsa. Z globokim izrezom na hrbtu in zaradi prosojnosti je izredno ženstven kos, ki subtilno prikriva in zakriva.

PREBERITE ŠE -> Najlepše džins jakne za pomlad 2024 (FOTO)

Foto: Zara
Foto: Zara

Srajčna obleka z zanimivim potiskom je idealna za dneve, ko vemo, da se bodo službene obveznosti zavlekle do večernega druženja s prijateljicami. Dobra izbira pa bo tudi, če smo to poletje povabljeni na poroko ali kakšno drugo posebno slavje.

Foto: Zara
Foto: Zara

Večplastna obleka v bež barvi je daleč od običajne poletne obleke. Zaradi zanimive teksture je prav tako lahko izbira, če boste med svati na poroki. Zraven lahko kombiniramo visoke espadrile, sandale s platformo, odlično pa bodo delovale tudi nizke superge.

Foto: Mango
Foto: Mango

Izjemno hvaležna obleka, ki jo boste lahko izbrali za številne priložnosti. Ozek rebrast top in široko krilo, ki sta združena v en poletni kos, deluje modno, mladostno in hkrati izjemno prefinjeno.

PREBERITE ŠE -> Najlepše parke in plašči za pomlad 2024 (FOTO)

Foto: Reserved
Foto: Reserved

Ozko prilagajoča obleka na eno ramo je izredno eleganten kos, ki lepo poudari žensko silhueto. Na nizke sandale s paščki, salonarje s peto ali pa lahke espadrile lahko ustvarjamo kombinacije, v katerih bo obleka zaživela vsakič na nov način.

Preberite še:

V prodaji

Ne spreglejte