Hialuronska kislina je ena od temeljnih sestavin kože, ki ji daje odpornost in ohranja njen videz. Z leti se koncentracija hialuronske kisline v kožnih tkivih postopno zmanjšuje, kar povzroči suho kožo, neelastičnost in seveda gube. Dobra novica je, da lahko za nadomestek naravno izgubljene količine hialuronske kisline poskrbimo s pravilno nego.

Raziskovalni laboratoriji podjetja VITALPLUS ACTIVE so razvili revolucionarne koncentrirane kapljice na osnovi hialuronske kisline, ki prodirajo globoko v kožo. Kapljice nanesemo na obraz, vrat in dekolte. Izredni vlažilni učinek hialuronske kisline v njih vpliva tudi na mehanske lastnosti keratina, zaradi česar postane povrhnjica kože prožnejša. Kapljice spodbujajo naravne procese obnove tkiv in s tem nastanek kolagena, s čimer vračajo koži elastičnost in napetost, posledično pa vidno zmanjšajo manjše kožne gube.

Ker so kapljice primerne za vse tipe kože, lahko letos presenetite prijateljico z darilom, ki ji bo dobesedno pisano na kožo. In še ena odlična novica – od konca novembra do odprodaje zalog so kapljice v lekarnah na voljo po praznični ceni 4,99 EUR.

Hialuronska kislina je po mnenju specialistov za kožo učinkovita le, če uporabljamo takšne izdelke, ki v kožo dejansko prodrejo. Hialuronska kislina v kapljicah JAL treatment učinkuje kot tanka plast, ki kožo globinsko hrani in vlaži, pri tem pa prodre globoko vanjo in učinkuje kar 8 ur. Prav tako ni priporočljivo predolgo čakati, preden začnemo za količine hialuronske kisline, ki jo ponudimo koži, skrbeti sami. Strokovnjaki se strinjajo, da je smiselna uporaba izdelkov, ki koži zagotavljajo dodatni hialuron od zunaj, že od 25. leta naprej.

Seveda pa hialuronska kislina ni edini način, kako osvežiti kožo in ji pomagati prebroditi zimo. Za nečisto, mešano in zrelo kožo priporočamo tudi uporabo glikolične kisline, ki deluje na celice v roženi plasti povrhnjice, tako da nežno odstranjuje površinske plasti, s čimer dobimo nežen piling. Raziskovalni laboratoriji VITALPLUS ACTIVE so oblikovali posebno nego v obliki koncentriranih kapljic s trojnim delovanjem na koži. Na ravni povrhnjice spodbuja celično obnovo, zaradi česar se na koži vidno zmanjšajo gube, hkrati pa glikolična kislina deluje kot piling in odstrani bolj površinske temne lise, s čimer koža pridobi boljšo barvno enotnost.

Po 20. letu starosti se v našem telesu upočasni tudi proces nastajanja kolagena. To najprej opazimo na koži, ki postaja suha in upadla, pojavijo se gube, nohti postanejo krhki in lomljivi, lasje pa tanjši. Zato so se raziskovalci VITALPLUS ACTIVE lotili tudi tega izziva in pripravili  posebno nego v obliki koncentriranih kapljic, idealno za nego kože, ki potrebuje zaščito, blaženje, zaustavljanje rdečine in ustvarjanje zaščitnega sloja. Njihova edinstvena tekstura takoj prodre v kožo in okrepi debelino trnaste in zrnate plasti povrhnjice ter pri tem ustvari zaščitno pregrado za vse kožno tkivo. Ne prepuščajte videza svoje kože naključjem – poskrbite, da vam bo hvaležna za bogato nego v najhladnejših dneh.