Čeprav je zmagala Federica Brignone, pa je drugo mesto za Štuhčevo velik uspeh. To so namreč že njene sedme stopničke v svetovnem pokalu, vse uvrstitve na zmagovalni oder je vpisala v tej sezoni. 

Organizatorji tekmovanja v Crans Montani so imeli kar nekaj težav s pripravo superveleslalomske proge. Po odstopih prvih treh na startu, med njimi je bila tudi Štuhčeva, so tekmo prekinili ter jo preložili, odločili so se tudi za nov rezervni start in nov začetek, kar pomeni, da odstopov niso upoštevali. Kljub pomislekom so tekmovanje izpeljali. Brignonejeva je osvojila še četrto zmago, Štuhčeva je bila druga, Avstrijska Michaela Kirchgasser tretja, svetovna prvakinja v disciplini Švicarka Wendy Holdener četrta, druga slovenska predstavnica na tekmi Maruša Ferk pa peta. 

Štuhčeva je z današnjo uvrstitvijo zelo zadovoljna, da ji po začetnem šoku ni bilo lahko, pa je priznala tudi sama:"Zelo sem se prestrašila, ampak se je dobro izteklo in ni bilo hujšega. Potem sem razmišljala, da, če bo karkoli narobe, ne bom peljala in ne bom borbala za vsako silo. Potem je bilo okej in sem odpeljala do cilja." 

Tudi Ferkovi se je po tekmi smejalo:"Končno tudi slalom po vseh teh udarcih ni bil slab. Superveleslalom pa sploh. Dokler nisem prišla v cilj, nisem mogla vedeti, ali grem dobro ali slabo. Tudi vse ostale tekmovalke so tako dejale. Na neki način me je kar malo presenetilo. Na ogledu so vrgli sol in je začuda dovolj dobro prijelo. Podlaga je na splošno zelo mehka, sneg je mrtev."

Štuhčeva je z drugim mestom obdržala majico vodilne v posebnem seštevku alpske kombinacije. V Crans Montani bodo v soboto izpeljali superveleslalom, v nedeljo pa bo na sporedu še ena kombinacija, zadnja v tej sezoni, ki bo ponudila tudi odgovor o novi lastnici malega kristalnega globusa. Štuhčevi, ki ima 40 točk prednosti pred prvo izzivalko Brignonejevo, se nasmiha prva zmaga v seštevku sezone v eni od disciplin.