Odgovore ponuja hrvaški portal Zdrava krava: opozoril je na številne zaplete iz serije in filmov, ki pa bi v resničnem življenju mejili na absurd. Ali pa tega celo presegali, čeprav so se mnoge pustile slepiti. Preberite si lažnive nauke iz Seksa v mestu!

Povsem normalno je, da si s plačo kupiš strahotno drage čevlje, najemnino pa preskočiš. Glavna junakinja, ki jo je upodabljala Sarah Jessica Parker, je slovela po svojem brezglavem nakupovanju čevljev, ki so jo spravili celo na boben. Čeprav velja Carrie Bradshaw za dokaj vihravo in ne ravno odgovorno žensko, je njeno ravnanje z denarjem večidel serije skorajda otročje. Prav tako je tudi najbolj modno ozaveščenim smešno, da nekdo tako lahkotno poskakuje v vrtoglavo visokih petkah ves dan po natrpanem velemestu.So samo štirje tip žensk na svetu? Če bi vprašali ustvarjalce serije, bi verjetno odgovorili pritrdilo. Ženski spol so razdelili na cinične deloholičarke, brezupne romantičarke, zmedenke in odvisnice od seksa. Se prav vse lahko poistovetijo z enim od teh tipov? In še, kaj pa, če se kakšna prepozna v več kot zgolj eni »podvrsti«?

Junakinje Seksa v mestu imajo tudi zelo neodgovoren in tvegan odnos do alkohola, čeprav je ta prikazan kot povsem neškodljiv del vsakdanjika. Opojne pijače jih spremljajo ob vseh pomembnih prelomnicah, s prijateljicami srebajo koktajle večkrat na teden, brez kakršni koli ovir in posledic. Prav tako je težko pričakovati tako pogosta druženja štirih prijateljic, ki se ne sestajajo le ob večerih in izrednih dogodkih, temveč tudi redno skupaj zajtrkujejo ali malicajo – in to v metropolitanskem New Yorku. In ne pozabimo, gre za ženske, ki imajo vsaka svojo pestro in zahtevno kariero ter po večini neprizanesljive delodajalce.Čeprav naj bi serija in film spodbudili emancipacijo med ženskami in spodbudili samske ženske, da z veliko žlico zajemajo svobodo, ki jim je neomejeno na voljo, se dekleta le težko pogovarjajo o čem drugem kakor o seksu. Le enkrat samkrat pravnica Miranda opozori, da bi morda lahko klepetale še o čem drugem kakor o razmerjih z moškimi, a ob koncu iste epizode dame že veselo razpredajo o dolžini penisa. In kljub navidezni neodvisnosti in vzvišenosti nad konvencionalnimi odnosi, skoraj vse junakinje hlepijo po zakonu: Charlotte najočitneje in najbolj romantično, Carrie se zmedeno spogleduje z zakonom tako rekoč vso serijo, Miranda pa si predvsem s praktičnega in družabnega stališča želi resnega partnera. Le Samantha je očitno edina, ki meni, da je samski status prednost, ne pa primanjkljaj. No, vsaj na začetku serije.