V avstralski prestolnici Canberri, kjer živi več kot 400.000 ljudi, ponovno zapirajo javno življenje. Zabeležili so prvi primer osebe, okužene z različico delta, in ker oblasti ne vedo, kje se je okužila, bodo prebivalci svoj dom smeli zapustiti samo za najnujnejše. Bojda za kratek čas. Prav tako so že pred več kot desetimi dnevi ustavili javno življenje v Melbournu in Sydneyju, kjer število okuženih narašča (približno 340 na dan). 

In potem se človek upravičeno na neki točki vpraša, ali je ravnanje oblastnikov namerno škodljivo. Ali res niso (z)mogli ustaviti širjenja virusa, najprej z omejevanjem človeške razuzdanosti, že v začetku avgusta ali celo prej? 

Premierka Nove Zelandije Jacinda Ardern, ki je v spopadanju z vi...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!