Veseli december sta preživela pretežno ločeno, a že v prvih dneh novega leta sta sklenila nadoknaditi zamujeno. Princ Harry in njegova prelestna izbranka, igralka Meghan Markle, sta za romantični oddih izbrala idilično Norveško, kraj Tromvik, ki leži daleč od sojev žarometov, a sredi dih jemajočega severnega sija.

350 evrov za nočitev

Mesto brez restavracij, kavarnic in trgovin, skratka, brez nadležnega vrveža, a z veliko naravnih znamenitosti, ki so pri srcu tako petemu v vrsti za prestol kot njegovi tri leta starejši izbranki. Zaljubljenca sta bivala v razkošni koči ob Norveškem morju, za nočitev sta odštela 350 evrov, skozi okno spalnice pa sta si lahko ogledovala tako čarobne barve na nebu kakor tudi kite v ledeno mrzlem morju. Ali sta se tudi namakala v džakuziju na odprtem, ni znano, tamkajšnji turistični delavci pa so potrdili, da sta si zaljubljenca ogledala bližnje fjorde in opravila več izletov v čudovito okolico.

Očetov blagoslov

Za snežno romanco sta si sicer lahko vzela le slab teden: po silvestrovem, ki naj bi ga preživela skupaj v Londonu, naj bi že na prvi dan novega leta krenila na pot, a le za nekaj dni, saj so oba čakale neodložljive obveznosti, toda Norveška, ki je najčarobnejša prav v teh dneh v letu, je njuno ljubezen zanesljivo le še utrdila in jima dala moči za čas, ki ga bosta znova preživela ločeno, vsak na svoji strani luže. Toda to naj bi se spremenilo prav kmalu, napovedujejo dobro obveščeni viri, ki so prepričani, da Harry že razmišlja o skupnem življenju s svojo ameriško izbranko. Da je 32-letni princ pravi moški za igralko, naj bi potrdil tudi Thomas Markle, oče lepe Meghan, ki naj bi ga Harry nedavno obiskal v Torontu, nad polsestrinim izbrancem pa naj bi bil navdušen tudi Thomas Markle ml., ki celo meni, da bi se Meghan odlično znašla tudi v vlogi princese.

Na dvoru ne nasprotujejo

Igralko pa očitno odobrava tudi Elizabeta II., ki je po dolgi bolezni, spomnimo, ta ji je povsem skazila  božično-novoletne praznike, končno potolažila podanike, se pokazala v javnosti in potrdila, da je še vedno klenega zdravja. Spomnimo, Harry je pred meseci v odprtem pismu okrcal medije zaradi vztrajnega nadlegovanja njegove izbranke, pismo pa je nosilo pečat Kensingtonske palače: takšna poteza običajno pomeni, da je razmerje zelo resno in da dvor dovoljuje tudi zaroko. In konec koncev, kako je tudi ne bi, Meghan namreč prihaja iz ugledne, izobražene in premožne družine, že v mladih letih pa se je začela zavzemati za enakopravnost med spoloma in opozarjati na pogosto krivično vlogo žensk v družbi. Študirala je na univerzi Northwesteren, in sicer se ponaša s kar dvema diplomama, eno iz dramaturgije in eno iz mednarodnih odnosov.

Vsekakor izobrazba, s kakršno se ne more ponašati nihče na britanskem dvoru in ki zasenči tudi podatek, da je bila Meghan nekoč že poročena.