»Noro! Res sem zadovoljen, da mi je končno uspelo. To je bila najtežja etapa letošnjega Toura in zelo sem zadovoljen, da sem zmagal. Skušal sem z napadi nekajkrat, težko je bilo, saj sem bil sam. Na zadnjem vzponu sem šel na vse ali nič. Ko sem na spustu pridobil nekaj razlike, sem vedel, da me bodo težko ujeli,« je v pogovoru za TV Slovenija pojasnil 28-letni Zasavec, ki je 19. julija lani sicer prvi Slovenec z etapno zmago na Touru.

Na vratolomnem spustu je Roglič silovito pospeševal in se otresel tekmecev, na cilju pa je imel 19 sekund naskoka pred Britancem Geraintom Thomasom, ki je vse bližje skupni zmagi. Tretje mesto je zasedel Francoz Romain Bardet.V skupnem seštevku se je Roglič prebil na tretje mesto in zaostaja le še 19 sekund za Nizozemcem Tomom Dumoulinom, pred Britancem Chrisom Froomom pa ima 13 sekund prednosti. Odločitev bo padla na današnjem kronometru (31 km), ki pa je pisan na kožo Rogliču. In kaj napoveduje naš junak? »Vožnja na čas je enaka za vse. Vsi začnemo z ničle. Jutri je nov dan, znova bom moral biti osredotočen, zagotovo bom dal vse od sebe

Kolesarji so na znameniti 19., kraljevski etapi Toura morali premagati kar šest zelo napornih vzponov, vključno z Aspinom, Tourmaletom in Aubisquom, ki skupaj s Peyresourdom – ta letos ni uvrščen na traso – sicer tvorijo t. i. krog smrti.