Ste ekskluzivni uvoznik in distributer kozmetičnih izdelkov znamke HL Pharma Cosmetics v Sloveniji. Za kakšno kozmetiko pravzaprav gre?

Pharma Cosmetics (Izrael) je specializirano podjetje, ki proizvaja kozmetiko za profesionalno in domačo uporabo. Ima lastno znanstveno raziskovalno bazo in nadzoruje celotni ciklus proizvodnje (ima svojo proizvodnjo, nadzor in prodajo izdelkov). Podjetje ima svetovne certifikate, ki zagotavljajo kakovost kozmetičnih izdelkov. Kozmetika temelji predvsem na sestavinah rastlinskega izvora, na rastlinskih oljih, vitaminih in mikroelementih. Poudariti velja, da strokovnjaki podjetja uporabljajo inovacije s področja dermatologije oziroma medicine in tudi kozmetologije v novih izdelkih ter izboljšujejo formulacije že znanih na trgu kozmetičnih proizvodov.

Najbolj iskani in znani med proizvodi s področja estetike in kozmetike so kombinirani pilingi kozmetične znamke HL, ki zaradi bogate kombinacije in različne koncentracije aktivnih učinkovin ponujajo vrsto pozitivnih učinkov na kožo. Sestavljeni so iz glavnih sestavin, kot so sadne kisline, salicilna kislina, retinol in vitamin C, ter iz dopolnilnih sestavin rastlinskega izvora. To so inovativni pilingi glede na razmerje kislin, retinola in C-vitamina ter kombinacijo omenjenih sestavin. Zagotavljajo tako imenovano pozitivno stimulacijo obnavljanja kože.


HL je specializirano kozmetično podjetje, ki ponuja široko paleto izdelkov za nego obraza. Kaj je glavna dejavnost vašega podjetja?

Gre za distribucijo kozmetike za profesionalno uporabo HL Pharma Cosmetics v Sloveniji. Hkrati izvajamo izobraževanja za kozmetičarke, ki bodo kozmetiko uporabljale in ponujale končnemu kupcu oziroma stranki.


Kje na slovenskem trgu lahko potencialni uporabniki najdejo vaše izdelke?

Izdelke HL lahko najdete v priznanih dermatoloških oziroma estetskih centrih, kot so Aristotel zdravstveni center v Krškem, v katerem delam sama, Estetika Nobilis v Ljubljani in Mariboru, Dermatologija Bartenjev-Rogl, estetska klinika Medved Višnjar v Ljubljani, v kozmetičnih salonih po vsej Sloveniji. Prav tako je kozmetika predstavljena na Visoki šoli za storitve VIST.


Zagotavljate rešitve pri nekaterih vrstah kožnih obolenj. S kakšnimi težavami se obračajo stranke na vas oziroma pri čem vse jim lahko pomagate?

Zelo pogosto se pri zdravniku dermatologu in kozmetičarki oglasijo pacienti oziroma stranke z aknami, »nečisto« kožo ali mastno kožo. Za obravnavo problematične kože imamo na voljo pestro paleto produktov, ki pripomorejo k boljšemu estetskemu videzu obolele kože, dobro pa sovpadajo tudi z zdravljenjem, ki ga predpiše dermatolog. Tako je med strokovnjaki in končnimi uporabniki znana, učinkovita in priljubljena linija Alpha Beta z retinolom (ABR). Gre za linijo s kombiniranim delovanjem na kožo. Spodbuja proces obnavljanja kože, primerna je za nego mastne in učinkovita tudi za aknasto kožo ter posledice aken. Poleg tega zmanjša znake hiperpigmentacije različnega izvora, učinkovita je proti znakom staranja.


Ukvarjate se torej tudi z upočasnitvijo procesov staranja oziroma s korekcijo starostnih sprememb zrele kože. Kako uspešni ste pri teh procesih?

To je morda premočna dikcija. Kdo ima to moč, da povsem upočasni staranje?! Staranje kože in organizma v celoti je posledica številnih notranjih in zunanjih dejavnikov. Za staranje kože so značilne gube in gubice, pege, izguba tonusa in sijaja ter suhost, ki je lahko posledica upočasnitve sinteze hialuronske kisline, sinteze sestavin naravnega vlažilnega faktorja, lipidov. Torej je pristop k reševanju teh težav vedno kompleksen in hkrati individualen. Upoštevati moramo ne samo starost, ampak tudi fototip kože konkretne stranke, tip staranja in seveda trenutno stanje kože. Pomemben je tudi način življenja, razvade, če lahko tako rečem, odmerek vsakodnevnih obremenitev in stresa, način prehranjevanja.

Za obvladovanje različnih dejavnikov staranja prav tako ponujamo številne linije z inovativnimi sestavinami, kot so lipopeptidi, esencialne aminokisline, hialuronska kislina, DNK protektivne sestavine in antioksidanti. Ena sodobnih in visokoučinkovitih linij je denimo linija Perfect timeki je med ženskami hitro postala priljubljena. Je zelo učinkovita za upočasnitev znakov staranja, odpravljanje in preprečevanje znakov fotostaranja.


S kakšnimi težavami se stranke najpogosteje obračajo na vas?

Kot sem že omenila, so to stranke s problematično kožo. Ni nujno, da gre za akne, lahko je to težava z mozolji pred menstruacijo ali po prenehanju uživanja kontracepcijskih tablet ali preprosto težava z nečisto kožo v smislu komedonov. Seveda se na nas stranke obračajo tudi zaradi starostnih sprememb, ki so lahko zelo različne. Pogost problem je denimo hiperpigmentacija različnega izvora. Za reševanje omenjenih težav imamo različne linije in postopke, ki se jih kozmetičarke naučijo na izobraževalnih delavnicah.


Omenili ste pilinge kozmetike HL. Zakaj so tako cenjeni oziroma kakšne so njihove prednosti?

Pilinge, še posebej kemične, pogosto povezujemo s poškodbo kože, z vidnim luščenjem in neprijetnimi občutki. Vendar so naši postopki do kože prijazni in hkrati učinkoviti, kar pa privlači tako izvajalce tretmajev kot tudi stranke.

Bistvena razlika med pilingi HL in številnimi kemijskimi pilingi je ta, da so pilingi HL kombinirani in jih ne uporabljamo le zaradi vidnega luščenja, ampak zaradi stimulacije procesa obnavljanja, regeneracije kože. Pri tem stranskih učinkov praktično ne pričakujemo ali pa so zelo blagi. Pestra paleta posameznih pilingov (z različno koncentracijo posameznih sestavin) in postopkov z njimi omogoča izvajanje v različnih letnih časih, za vse tipe kože z različnimi fototipi. S postopki pripomoremo k odpravljanju številnih težav, kot so starostne spremembe, hiperpigmentacija, akne, rdečica. V nekaterih primerih je postopek v domeni le zdravnika, v večini primerov pa jih lahko izvaja usposobljena kozmetičarka. Vsekakor je glavno opozorilo v primeru postopkov s kemičnimi pilingi ustrezna zaščita pred UV-žarki, za katero prav tako poskrbimo.


Svoje znanje prenašate tudi na mlajše oziroma predavate. Na katerem področju se najbolj najdete oziroma vam je najbližje?

Sodobni kozmetični trgi in med njimi tudi Slovenija so preplavljeni s kozmetiko. Na izobraževalnih delavnicah delim svoje izkušnje in znanje o učinkovinah in načinu delovanja posameznih sestavin ter o učinkovitih kombinacijah kozmetičnih izdelkov in procedur za nego kože. Obiskovalke na izobraževanjih vedno najprej spomnim na teorijo oziroma na izvor težav posamezne stranke. Razumeti morajo, da ne ponujajo zgolj nočne ali dnevne kreme, ampak svojo strokovnost, pri čemer morajo zagotavljati tudi rezultat. Za procese pa morajo imeti znanje o koži in izdelku, ki ga bodo nanašale na kožo.


Kakšni viziji in vrednotam sledite pri svojem delu in razvoju?

Estetika je moja ljubezen, ki jo gojim že leta. Vedno znova se veselim doseženega rezultata pri vsaki stranki, ki prihaja na nego kože z določeno težavo in odhaja zadovoljna ter se nato vrača in ostaja leta zvesta mojim rokam. Seveda si želim, da se nam pridruži čim več uporabnikov in kozmetičark, ki bi spoznali naše izdelke in bili navdušeni nad rezultati.


Menite, da so Slovenci in Slovenke dovolj ozaveščeni o nekaterih pasteh, v katere se lahko ujamejo v današnji poplavi kozmetičnih izdelkov in storitev?

Menim, da so kupci in uporabniki danes dobro ozaveščeni. O kozmetiki dobijo ogromno informacij na spletu, v revijah in drugih medijih, past je ta, da težje izberejo ustrezno informacijo. Pogosto, ko stoji kupec pred polico s kremami, si lahko pomaga le z intuicijo ali nasvetom prodajalke. Zato je imeti, če smem tako reči, osebnega svetovalca na tem področju, pri čemer imam v mislih dobro kozmetičarko, ki pozna vašo kožo, vaše težave in upošteva tudi možnost alergijskih reakcij, privilegij ali pa celo nuja. Skratka zna svetovati in ima individualen strokovni pristop.