Tako kažejo izsledki najnovejših anket, ki pa so še manj obetavni za vojvodinjo Cornwallsko, Charlesovo končno uslišano ljubezen, ki jo mnogi Britanci še vedno neusmiljeno obsojajo za bolečino, ki jo je utrpela Diana. Camilli namreč zaupa samo še štirinajst odstotkov Britancev, ki si nikakor ne želijo, da bi Charlesova žena postala kraljica ob njegovem kronanju, pravzaprav ji ne bi privoščili nikakršnega posebnega naslova.

Vse bolj se približuje dan, ko bo prvi v vrsti za prestol zamenjal Elizabeto II., toda Otočani se velikega dogodka niti najmanj ne veselijo.Tako jim tudi ni v ponos, da bo Charles vse pogosteje nadomeščal mater pri pomembnih dogodkih, po njihovem namreč kraljica mnogo ugledneje in primerneje zastopa svoj narod doma in na tujem. Trenutno ga podpira samo 36 odstotkov podanikov, devet odstotkov pa jih meni, da valižanski princ celo škoduje monarhiji!

In kot pozornemu očesu in ušesu ne uide, niti William in Harry si ne prizadevata prav zelo, da bi očetu pomagala do večje priljubljenosti. V dokumentarcih, ki se v zadnjih tednih kar vrstijo in postavljajo v središče Dianino življenje ter prebolevanje njene smrti, sinova očetu ne namenita niti besede.Po zadnjih statistikah je med mlajšimi kraljevimi na vrhu princ William z 78 odstotki, Harry ima odstotek manj, Kate jih je zbrala 73. Pri tem je treba poudariti, da se Harryju priljubljenost vztrajno povečuje, zakoncema Cambridge pa upada – če bi se Harry v kratkem poročil, bi se zanesljivo povzpel na vrh in tam ostal kar dolgo, poudarjajo poznavalci.