Prijateljstvo je mnogo pomembnejše od politike, poudarjata Ivanka Trump in Chelsea Clinton, ki sta se pred meseci posredno znašli v vlogi velikih tekmic. Vsaka je goreče podpirala svojega predsedniškega kandidata, prva očeta, druga mater, in se obenem potegovala za naziv prve hčerke ZDA, a katera je zmagala, jima zdaj menda sploh ni pomembno.

»Prijateljici sva že vrsto letin to se ni spremenilo, ne glede na kampanjo,« je pojasnila 35-letna Ivanka, ponosna mamica treh otrok, ki je bila izjemno pomemben in vpliven člen v očetovi ekipi. »Od volitev se sicer še nisva srečali, a se bova zagotovo. Najina naloga v zadnjem letu je bila, da podpirava svoje starše, vendar pri tem nisva pozabili na vzajemno spoštovanje.« 

Izkušnje so jo naučile

Spomnimo, Hillary Clinton in Donald Trump sta lani poskrbela za predsedniško kampanjo brez primere, in če se vse kritike in okrutne opazke, ki so letele z obeh govorniških odrov, niso dotaknile prijateljic iz mladosti, jima seveda lahko samo čestitamo. Da je njun odnos ostal nedotaknjen, je prepričana tudi Chelsea, ki prav tako največ časa posveti svoji družini, možu in dvema otrokoma: »Z Ivanko sva dobri prijateljici in hvaležna sem za to prijateljstvo. Vedno se bom držala prepričanja, da je prijateljstvo pomembnejše od politike, tako so me starši vzgojili. Prijateljici sva bili že dolgo pred kampanjo. O politiki se ne pogovarjava, ker se nisva spoprijateljili zaradi nje. In zato naju tudi ne more ločiti.« Da med damama ni vroče krvi, je verjetno zaslužna prav Clintonova, že dobro izurjena v diplomaciji, poudarjajo poznavalci, saj ji politična blatenja in podtikanja nikakor niso tuja, izkušnje iz Bele hiše pa so jo naučile, da si zmerljivk ne gre jemati k srcu.

Prijateljici sta si obe ustvarili dom na Manhattnu – no, Ivanka bo do nadaljnjega z družino v Washingtonu, kjer pomaga očetu, predsednikova desna roka pa je tudi njen mož. Zanimivo, prijazne vezi sta stkala tudi njuna sopotnika, Jared Kushner in Mark Mezvinsky, zato dvojnih zmenkov menda ne manjka. 

Prijatelja Donald in Bill

In ne pozabimo, prijateljstvo sta nekoč gojila tudi Donald Trump in Bill Clinton. Spomnimo, nepremičninski mogul je sredi devetdesetih, med škandalom Lewinsky, celo odločno zagovarjal prijatelja, s katerim je redno igral golf,  in zatrjeval, da so mediji zgodbo preveč napihnili in da predsedniku ne bi bilo treba prestati toliko muk zaradi mečkanja s pripravnico. Clintonova sta bila tudi častna povabljenca na Trumpovi poroki z našo Melanio, Trump pa je redno radodarno daroval v dobrodelni sklad nekdanjega predsednika. Ta naj bi nepremičninskemu velikanu nekoč celo svetoval, da naj, hm, kandidira za položaj prvega moža v državi.