Izvirno kosilo

Piščanec s proseno kašo in zelenjavo

Kdaj ste nazadnje kuhali s proseno kašo? Ponudite jo z zelenjavo ob piščancu. Dober tek!

Sestavine Za 4 osebe

  • 200 g kuhane bio prosene kaše
  • 3 na drobno narezane rdeče paprike
  • bučko, narezano na trakove
  • 4 manjše korenčke, narezane na trakove
  • 3 rdeče čebule, narezane na drobne rezance
  • 5 kosov piščančjih prsi brez kosti
  • 200 g svežih sojinih kalčkov
  • timijan, peteršilj, origano
  • temna sojina omaka
  • piščančja ali goveja osnova
  • sol
  • olivno olje

Priprava

  1. 1Piščančje prsi narežemo na trakove in jih na olivnem olju na hitro popečemo. Boljši okus dosežemo, če uporabimo vok.
  2. 2Dodamo korenček in ga z mesom na srednje močnem ognju dušimo od 2 do 3 minute.
  3. 3Dodamo še papriko, bučke in spet dušimo od 2 do 3 minute.
  4. 4Na koncu dodamo še čebulo, kuhano proseno kašo in kalčke ter vse skupaj ponovno dušimo še nekaj minut.
  5. 5Med dušenjem večkrat dobro premešamo in po potrebi zalijemo s piščančjo ali govejo osnovo.
  6. 6Začinimo po okusu z začimbami ter sojino omako.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE