VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA

Pri 75 sem se zaljubil v žensko, ki bi rada, da se preselim k njej v tujino

V njeni družbi se počutim zelo lepo, a se vseeno sprašujem, ali je to, kar sva sklenila, prava odločitev.
Fotografija: ljubezen v zrelih letih FOTO: Wavebreakmedia/shutterstock
Odpri galerijo
ljubezen v zrelih letih FOTO: Wavebreakmedia/shutterstock

Za ljubezen je potreben pogum 

Odgovarja:

anja-klobas

Psihologinja, za brezplačen nasvet nam pišite na info@onaplus.si

Pozdravljeni,

hvala za vaše pismo. V večini primerov, ko se sprašujemo, ali bomo sprejeli pravo ali napačno odločitev, nas je pravzaprav strah, da je to naša končna odločitev. Vendar je edina stvar, ki je v življenju dokončna in neizogibna, konstanta sprememba. 

To rekoč je moj nasvet, da nimate česa izgubiti, če poskusite. Še posebej pri vaših letih, ko je za vami že veliko odločitev in ste izkušeni, ne vidim ovire, da bi zavrnili priložnost za ljubezen in srečo. Če se dobro počutite v njeni družni in vam ustreza, da potujete, zberite pogum in sprejmite izziv. 

Zlasti pred pomembnimi življenjskimi odločitvami se je smiselno vprašati, kakšne bodo posledice, zato vam svetujem, da zdaj storite enako. Kaj je najhujše, kar se vam/a lahko zgodi? Če bosta ugotovila, da si nista več všeč, se lahko preprosto vrnete domov. In kaj je najlepši možni izid, če začneta skupno življenje delno pri njej in delno pri vas? Izpolnjujoč partnerski odnos s sopotnico, ki vam lepša vsakdan. 

Ljubezen trka na vaša vrata in samo od vas je odvisno, ali jo boste povabili naprej in si dovolili ljubiti in biti ljubljeni. Nihče vam ne more zagotovo napovedati, kaj se bo zgodilo med vama v enem ali drugem primeru, izvedeli boste le tako, da zaupate vase in vanjo ter poskusite. Srečno!

Preberite še:

V prodaji