VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA

Poročena sva 10 let, trdo sem delal, da smo živeli udobno, zdaj pa hoče ločitev

Žena me je pred kratkim šokirala z novico, da se želi ločiti. Kot razlog je navedla, da ji nisem namenjal dovolj pozornosti.
Fotografija: Žena pravi, da sva lahko samo še prijatelja. FOTO: Just Life/Shutterstock
Odpri galerijo
Žena pravi, da sva lahko samo še prijatelja. FOTO: Just Life/Shutterstock

Če obstaja vsaj majhna verjetnost, da obudite zvezo, je vredno poskusiti

Odgovarja:

samo-babuder

Psihoanalitični psihoterapevt.

Za brezplačen nasvet nam pišite na info@onaplus.si

Če žene še niste vprašali, ali vam da še eno priložnost, potem to storite čim prej. Iz vaše pripovedi je namreč čutiti, da se dobro zavedate storjene napake in jo resnično želite popraviti. Če ljubite svojo ženo in vajinega otroka, storite vse, kar je v vaši moči, da si povrnete njeno naklonjenost. Če obstaja vsaj majhna verjetnost, da obudite zvezo, je vredno poskusiti. Zdi se, da ste trdno odločeni, da se lahko spremenite. Sprejmite torej sklepe, jih predstavite ženi in pri njih ne omahujte. Biti morate popolnoma prepričani, da jih boste lahko uresničili. Preverite, ali se žena vidi v zvezi z vami, če jih boste udejanjili, in ji prisluhnite, če bo imela pomisleke. Vprašajte jo, kaj konkretno je pogrešala v preteklem obdobju, in obljubite, da ji boste to nadomestili. Pripravite se na odpovedovanje, kajti obljube boste morali brezpogojno držati. Če ženo resnično ljubite, se ne boste obotavljali.

PREBERITE ŠE --> Noro sem bil zaljubljen v ženo, vse sem ji dal, zdaj pa hoče ločitev in moje podjetje

Ali lahko obudite ženina ohlajena čustva in izpolnite njena romantična pričakovanja? Prepričan sem, da lahko. Spomnite se, kako je bilo, ko sta bila še fant in dekle. S čim ste jo osvojili? Pomislite, kaj ji je všeč in kaj jo navdušuje. Posvetite pozornost njenim željam in sanjam. Bodite aktivni, iznajdljivi in inovativni.

Priznali ste, da ste pozabili na sedanji trenutek in se gnali za navideznimi bodočimi ugodnostmi. Materialna blaginja je pomembna in prav je, da ji namenjate pozornost. Naj tako ostane tudi v prihodnje, poskrbite le, da bo skrb za ljubeče odnose prva na vaši lestvici vrednot. Zares bogati ljudje niso tisti, ki se kopljejo v denarju, ampak tisti, ki so v družbi ljudi, ki jih imajo radi in jih osrečujejo s svojo ljubeznijo. Prepričan sem, da boste tudi z manj dela svoji družini še vedno zagotavljali zadostne prihodke za primeren življenjski standard. Pomembno je, da boste tako prihranili čas in ga namesto delu posvetili družini.

PREBERITE ŠE --> Ločujeva se, ker me je prevarala, medtem ko sem jaz skrbel za najina otroka

Z ženo imejta pred očmi tudi koristi vajinega otroka. Vsak otrok si želi, da bi se njegova starša imela rada, se razumela in bi živeli skupaj. Le tako lahko polno zadovoljuje svoje temeljne potrebe po ljubezni in sprejetosti, hkrati pa vpija ženski in moški princip starševstva. Zavedajte se, da je vloga očeta izjemno pomembna za zdrav otrokov razvoj. Ko premišljujete o tem, kaj morate pri sebi spremeniti, da vas bo partnerka spet vzljubila, ne pozabljajte nanj.

Želim vam, da boste vztrajali pri svoji nameri in vam bo uspelo rešiti partnerski odnos.

Preberite še:

V prodaji

Ne spreglejte