Pred kratkim ste se na televizijske ekrane vrnili s porodniškega dopusta. Kako gledate na to besedno zvezo, je to res dopust?

Ženska je odsotna z dela, nikakor pa med porodniško ni veliko časa za počitek in poljubne dejavnosti. Jaz sem jo izkoristila sprva za spoznavanje, zbliževanje z dojenčkom in privajanje na novo družinsko dinamiko, nato pa sem večino časa namenila skrbi za hčerko in tudi starejšega sina, kakopak. To je lahko zelo naporno, zlasti če nisi dobro naspan. Mislim, da lahko na prste ene roke preštejem noči, ko sem spala štiri ure naenkrat. Porodniška je tako tudi obdobje preizkušanja živcev in potrpljenja. (nasmeh) Sem si pa skušala vzeti tudi čas zase, za razvajanje, kadar je bilo le mogoče. Brez dvoma lahko rečem, da je bilo to najlepše leto mojega življenja. Zvozili smo ga kot profesionalci. (smeh) 

Doma vam družbo delajo petletnik, enoletnica in še psiček. Kako kot mlada družina načrtujete počitnice? Ste lahko spontani ali brez vnaprejšnjega natančnega načrtovanja ne gre?

Odkar imava otroka in psa, brez natančnega načrtovanja ne gre. Je pa res, da tudi sicer nisem ravno spontan tip človek, rada imam vse vnaprej načrtovano, vse nastanitve rezervirane, medtem ko je Blaž (njen partner) veliko bolj sproščen popotnik, večkrat je že potoval sam in se kar sproti odločal, kam bo šel, kaj si bo ogledal, kje bo spal … Zdaj z otrokoma to ne bi šlo, pravzaprav ne delujemo več tako. (nasmeh) Sploh zato, ker imamo vsi kar nekaj obveznosti. Blaž ima dve zaposlitvi, sin Gal ima obvrtčevske dejavnosti. 

Z Galom smo že leteli v Barcelono, Valencio in na Tenerife, Sara pa na letalu še ni bila. Popolne zimske počitnice pa so za nas kar topli kraji. Z Blažem imava zelo lepe spomine na Tajsko in komaj čakava, da tja odpeljeva tudi otroka. 

Imate svoj najljubši poletni in zimski kraj?

Poleti se najraje odpravimo kar v Selce na Hrvaško, kjer imamo stanovanje. Tam se zelo dobro počutimo, otroka uživata, vedno imamo lep dopust. V drugih letnih časih pa v popolnih razmerah radi kam odpotujemo tudi z letalom, a je to v zadnjih dveh letih zaradi pandemije žal na stranskem tiru. Z Galom smo že leteli v Barcelono, Valencio in na Tenerife, Sara pa na letalu še ni bila. Popolne zimske počitnice pa so za nas kar topli kraji. Z Blažem imava zelo lepe spomine na Tajsko in komaj čakava, da tja odpeljeva tudi otroka. 


Kaj pa kakšna še neizpolnjena potovalna želja, katero državo ali mesto si še želite obiskati?

Kot družina bi enkrat radi doživeli Sejšele, zaradi sodobne arhitekture nas vleče tudi Dubaj. Sama si želim videti Kalifornijo, nad katero me je navdušil Blaž. On je bil tam že trikrat, jaz pa sem v ZDA obiskala le vzhodno obalo – New York in del Floride. 

Ko bosta otroka večja in si bosta lahko z nama ogledala kakšno tekmo v živo, si želimo znova čez lužo, morda na tekmo Luke Dončića ali Anžeta Kopitarja. 

V zadnjih dveh letih smo zaradi zaprtih meja in turističnih bonov bolje spoznali domačo državo, velja to tudi za vas? Ste spoznali kak košček Slovenije, ki ga prej niste poznali?

Mi tudi sicer radi hodimo na izlete po Sloveniji, na Dolenjsko, od koder je Blaž, ali Obalo. Všeč nam je tudi lepa narava na Gorenjskem. Zaradi turističnih bonov pa smo prvič preizkusili glamping, in to na Bledu, res je čudovit. 


Poznamo vas kot športno novinarko, koliko šport določa vaše počitnice?

Na počitnicah se radi odklopimo in posvetimo drug drugemu, kar pomeni, da radi lenarimo. (smeh) Seveda obvezno raziskujemo mesto, če pridemo v nov kraj, raziskovanje vključuje desetinvečkilometrske sprehode, sicer pa je med počitnicami v ospredju ležernost.

Ste se kdaj odpravili kam na dopust tudi zaradi športnih tekmovanj?

Kraja nismo nikoli prilagajali športnim tekmovanjem, smo pa vedno storili obratno – ko sva kam prišla, sva si ogledala še kakšno tekmo v živo. Zlasti v New Yorku, kjer ne smeš zamuditi priložnosti za ogled tekem lige NBA. Ko bosta otroka večja in si bosta lahko z nama ogledala kakšno v živo, pa si želimo znova čez lužo, morda na tekmo Luke Dončića ali Anžeta Kopitarja. 

Pred vrati je pomlad, načrtujete kak krajši ali daljši pobeg?

Ker smo se ravnokar preselili v večje stanovanje, ne veva, kakšne bodo najine zmožnosti spomladi. Želimo pa si po dveh letih premora končno kam odleteti. Ne vemo še, kam, a se že veselim načrtovanja teh počitnic.