»Tako mati kot novorojenčki se dobro počutijo,« je sporočil tiskovni predstavnik porodnišnice. Vseh šest otrok je v inkubatorjih, ker so se rodili prezgodaj.

Zdravniki in starši so sicer pričakovali, da se bodo rodili peterčki, tako da je bil šesti otrok popolno presenečenje za vse, poroča francoska tiskovna agencija AFP. »Imeli smo pripravljeni pet ekip in pet inkubatorjev, nato pa nas je presenetila še ena deklica,« je dejal vodja oddelka za neonatologijo Ryszard Lauterbach. Ob tem je še pohvalil zdravnike, ki so uspeli materi pomagati, da je dosegla 29. teden nosečnosti.

29-letna mati šesterčkov ima sicer že enega otroka.

Staršema šesterčkov je že čestital predsednik Andrzej Duda, lokalni nogometni klub Cracovia pa je družini podaril doživljenjske vstopnice za tekme.

Šesterčki se pojavijo samo na eno proti petim milijardam nosečnosti. Leta 2008 so se rodili peterčki (vse deklice) v isti bolnišnici kot šesterčki. Rodile so se v 26. tednu nosečnosti, ob rojstvu pa so bile težke od 570 do 800 gramov. Po treh mesecih v bolnišnici so jih spustili v domačo oskrbo.