V Beli hiši bodo Melanii na čast nocoj priredili zasebno večerjo, a med povabljenci ne bodo samo njeni najbližji sorodniki in prijatelji. Zakonca Trump sta na praznovanje povabila tudi japonskega premierja Shinza Abeja in njegovo ženo Akie Abe, kar ni naključje, saj bosta ameriški predsednik in prva dama konec maja potovala na Japonsko v okviru uradnega državnega obiska. Z nocojšnjo večerjo torej utrjujeta vezi, japonska gosta pa sta dokaz, da tudi na svoj rojstni dan, Slovenka ne more povsem zanemariti svoje politične vloge. 

Kaj več o rojstnodnevnih načrtih predstavniki Bele hiše niso razkrili, malo verjetno pa je tudi, da bo utrinke s praznovanja na družbenih omrežjih delila Melania, ameriška prva dama za razliko od svojega soproga namreč zelo skriva svojo zasebnost in se v javnosti pojavi le, kadar to od nje terjajo uradne dolžnosti, denimo včeraj, ko je v Beli hiši gostila otroke svojih uslužbencev. Njena predstavnica za medije je ob tej priložnosti na instagramu delila fotografije z dogodka, otroci so se med drugim s prvo damo, nekdanjo manekenko, učili veščin poziranja in skupaj pisali pisma članom ameriške vojske.  Čeprav se je družila z otroci, njenega 13-letnega sina Barrona ni bilo na spregled, pridno namreč obiskuje šolo, Melania pa skrbi, da vse politične obveznosti opravi preden se on vrne domov, saj se v konstantnem medijskem pompu želi še vedno predano posvečati materinstvu. »Najin sin je vedno prioriteta,« je prejšnji teden na uradnem obisku šole v Severni Karolini povedala tamkajšnjim otrokom. »Še vedno sem v prvi vrsti mama, on pa je v letih, ko potrebuje starše, da ga usmerjajo,« je dejala. 

Kako se vzgoje loteva njen mož Donald, ni znano, gotovo pa sinu s konstantnim tvitanjem ne daje najprimernejšega zgleda. Svojega najljubšega načina komuniciranja z mediji se ne vzdrži niti na Melanijin rojstni dan, lani je moral kljub praznovanju tvitniti kar dvakrat, niti prvi niti drugi zapis pa nista bila voščilo soprogi. 

Nekoliko bolje mu gre z darili. Ko ga je njegova priljubljena ameriška TV postaja Fox lani vprašala, kaj bo podaril prvi dami za 48. rojstni dan, je dejal: »Kupil sem ji lepo voščilnico in čudovite rože,« nato pa dodal: »Zelo sem zaposlen, ne morem letati naokrog in izbirati daril.« Kako galantno. No, je pa ameriški predsednik vsaj v besedah javnosti ponosen na svojo ženo, Melanio in njeno prizadevanje s kampanjo Bodi najboljši namreč velikokrat pohvali medijem