A vendarle ni, sploh če sledimo spodnjim nasvetom. Z malce zdrave pameti in upoštevanja besed najbližjih, ki nam zanesljivo privoščijo le najboljše, lahko tudi tako srce parajoč dogodek vsaj malce omilimo in si neskončno dolge dneve in osamljene večere vsaj malce olajšamo. Pa si poglejmo.Ne pretvarjajte se, da je vse v redu. Prizadeti ste, vaše srce je zlomljeno in to je povsem normalno. Nima smisla se pretvarjati, saj vsi vedo, da vam je hudo. Če morate jokati, jočite. Dajte si čas.

Ne sprenevedajte se, da boste z bivšim ohranili prijateljske odnose. Vsaj ne še takoj, morda bosta čez čas zmogla premostiti ovire in se osredotočiti na platonski odnos, toda med prebolevanjem je bolje, da se srečujeta čim manj. Sploh če sta se razšla zaradi tretje osebe – med prebolevanjem si bivšega verjetno ne zmorete predstavljati v objemu koga drugega!

Odmislite maščevanje. To ni nikoli rešitev, morda le sladko in kratkotrajno zadoščenje. Toda bolečine ne bo pregnalo, zato se raje osredotočite na bistveno. Poskusite zreti v prihodnost in se osredotočite na svojo srečo, ne pa na njegovo nesrečo.Poslovilni seks je slaba zamisel! Morda boste nekaj trenutkov uživali, a svojo agonijo boste s tem le podaljšali. Razmerje je lahko kakor droga, zato je, če se želimo rešiti odvisnosti, preprosto treba odrezati.

Za preverjajte ga na družbenih omrežjih. Novodobni komunikacijski kanali so nam marsikaj olajšali, kaj drugega pa, denimo, razhode, zagotovo otežili. Podatki se ponujajo kar sami od sebe, še nevarneje je, da sami objavljamo podatke o koncu zveze. Umaknite se od vseh javnih razprav o vajinem odnosu.

Ni pravi čas za tetovažo! Morda si želite zapečatiti obdobje z radikalno potezo, a to boste čez čas zanesljivo obžalovali. Za vse drastične spremembe bo še čas, zato o vsem prej dobro premislite. Pozabite na tetovaže, nove pričeske in drage nakupe. Čas preživljajte v družbi prijateljev, tako bo bolečina minila najhitreje.Nikar je obupajte. Ljubezen obstaja za vsakogar, če si jo le želi, in če ste zdaj eno razmerje končali, še ne pomeni, da ne boste nikoli več začeli novega. Dajte si čas in – odprite oči!