Dobrote iz ovčjega mleka

Korenčkova juha z ovčjim mlekom

Ovčje je v primerjavi s kozjim bogatejše z maščobami in beljakovinami, zato je odlično za predelavo v trde (zorjene) sire. Okusno pa je tudi kot dodatek v juhi.

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebulo
  • 500 g svežega korenja
  • 2 dcl ovčjega mleka
  • sol, poper, peteršilj

Priprava

  1. 1Na oljčnem olju prepražimo čebulo in dodamo narezano korenje.
  2. 2Vse skupaj dušimo 15–20 minut.
  3. 3Nato zalijemo z vodo (0,5 l), dodamo začimbe in kuhamo 20 minut.
  4. 4S paličnim mešalnikom juho pretlačimo in dodamo ovčje mleko.
  5. 5Juho kuhamo še 10–15 minut.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE