Andrea in Tatiana sta že ponosna starša sina Alexandreja in hčerke Indie, v tretje pa se je znova rodil sin, ki sta ga poimenovala Max Rainier. Vse oči pa so zdaj uprte v britanski dvor, no, elitno porodnišnico, kamor je v zgodnjih jutranjih urah prispela vojvodinja Cambriška v spremstvu svojega moža. Po predvidevanjih bosta tretjega otroka povila še danes, Middletonovi pa imajo še dodaten razlog za slavje, kajti v veselem pričakovanju naj bi bila tudi druga hči Pippa. 

Pred krilom Lindo bolnišnice St. Mary's v Paddingtonu je sicer že več dni veselo, saj številni oboževalci kraljeve družine taborijo v neposredni bližini ustanove, kjer sta na svet med drugimi prijokala tudi princ George in princesa Charlotte, ki se zdaj pripravlja na vlogo starejše sestrice. In če gre soditi po rojstvih prvih dveh otrok vojvodinje Kate in princa Williama, bo že do večera znano, kdo je novi član kraljeve družine. Ime petega ali pete v vrsti za prestol bodo morda naznanili šele čez nekaj dni. Oboževalci so odeti v britanske zastave in že veselo nazdravljajo ter pozdravljajo prihod novega kraljevskega otroka, ki bo že šesti pravnuk Elizabete II. Polne roke dela imajo tudi številni mediji, ki bodo zanesljivo ves dan poročali v živo izpred vhoda v elitno krilo porodnišnice, kot je v sodobnem času v navadi, pa bo Kensingtonska palača javnosti sporočila novico o rojstvu prek elektronske pošte in twitterja. V skladu s tradicijo bodo poleg tega za ograjo Buckinghamske palače postavili uokvirjen uradni razglas.Za Kate in novo kronano glavo skrbi približno 20 članov izurjene zdravniške ekipe, tudi sloviti kraljevi porodničar Guy Thorpe-Beeston in ginekolog ter kirurg Alan Farthing. 

Stavnice so danes po pričakovanjih dobesedno ponorele, večina pa meni, da bosta zakonca Cambridge povila še eno hčer - to pa da bosta najverjetneje poimenovala Mary. Priljubljene možnosti so še Alice, Victoria in Elizabeth. Če bo deček, mu bo ime Arthur, Albert, Frederick ali Phillip, še napovedujejo stavnice.